001 - Escaperoom aglemeen
Uithoorse (84) gescamd voor ruim 2000 euro

Uithoorse (84) gescamd voor ruim 2000 euro


Geplaatst op: 5 december 2017

Een Uithoornse mevrouw is 4 december thuis gebeld door een Engelspratende zogenaamde Microsoftmedewerker. De 84-jarige bewoner werd verteld dat haar computer was gehackt en dat Microsoft dit samen met haar wilde oplossen.

"Daarvoor moesten zij samen enkele stappen in de computer doorlopen" vertelt de politie. "De bewoner is meer dan drie uur met de vrouw van 'Microsoft' aan de telefoon geweest." Uiteindelijk bleek er in dat proces ruim 2000 euro van de rekening van de mevrouw gehaald te zijn.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken, die vaker voorkomen. Microsoft maar ook banken bellen nooit zomaar klanten op en zullen nooit vragen naar inlog- of pincodes.


Laatst bewerkt op: 6 december 2017 15:17

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uithoorse (84) gescamd voor ruim 2000 euro

Een Uithoornse mevrouw is 4 december thuis gebeld door een Engelspratende zogenaamde Microsoftmedewerker. De 84-jarige bewoner werd verteld dat haar computer was gehackt en dat Microsoft dit samen met haar wilde oplossen. "Daarvoor moesten zij samen enkele stappen in de computer doorlopen" vertelt de politie. "De bewoner is meer dan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: