VZOD verliest van koploper DKV

Geplaatst op: 16 januari 2012

In de eerste zaal competitiewedstrijd tegen DKV was het VZOD/vdBoon geweest dat aan het langste eind trok: 12-10. DKV was er op gebrand om zich voor deze, voor hen onverwachte, nederlaag te revancheren. DKV begon fel, maar ook VZOD begon scherp aan de wedstrijd. De Kudelstaartse verdediging speelde een geconcentreerd eerste kwart van de wedstrijd. Wouter Vermeulen had als persoonlijke tegenstander de aanvoerder van DKV, een snelle en zeer ervaren heer met een goed afstandschot. Het moet gezegd dat Vermeulen zijn verdedigende taak goed vervulde zodat zijn tegenstander deze wedstrijd maar 2 maal tot scoren kon komen terwijl hij normaal goed is voor minimaal 5 doelpunten per wedstrijd. Na 3 minuten bracht Dineke Westerhof de stand op 0-1 via een omdraaibal onder de korf. Deze stand bleef mede door het goede verdedigende werk van VZOD/vd Boon tot de 12e minuut op het scorebord staan. Toen wist DKV de stand gelijk te trekken. Direct na de vakwissel bracht Willem Mast de stand op 1-2 door een mooi afstandschot. Nog dezelfde minuut wist DKV te profiteren van een moment van onoplettendheid bij VZOD en was de stand weer gelijk. Daarna ging de wedstrijd gelijk op waarbij VZOD het geluk niet aan zijn kant had, meerdere malen draaide de bal uit de korf. Langzaam kwam DKV beter in de wedstrijd en was het voor VZOD steeds moeilijker om uitgespeelde kansen te creëren. Vooral het felle voorverdedigen van DKV was lastig voor de VZOD aanvallers. Waar bij VZOD de productie van doelpunten stokte ging DKV door met scoren en zo keek VZOD 3 minuten voor de rust tegen een 8-2 achterstand aan. Het was Anika van Os vlak voor rust de stand een iets dragelijker aanzien gaf door voor het eerst deze wedstrijd een vrij bal te benutten voor de Kudelstaarters: 8-3.

Na de rust een beter VZOD, dat door middel van voorverdedigen de aanval van DKV probeerde te ontregelen. Dit gebeurde volgens de scheidsrechter echter op een ongeoorloofde manier zodat er 2 strafworpen aan DKV werden toegekend. Deze buitenkansjes werden door de koploper niet gemist: 10-3. Door middel van beter aanvalspel, betere wisselingen onder de korf en een betere rebound ging er meer dreiging uit van de VZOD aanval. Toen Dineke Westerhof en iets later Anne Verheul onreglementair werden gehinderd werden de daarop volgende strafworpen door Bart Verheul en Wouter Vermeulen benut:10-5. Nadat beide ploegen nog eenmaal scoorden werd Donja Passies 10 minuten voor tijd door coach Frits Visser ingebracht voor Anne Verheul. Er was sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide ploegen om en om scoorden. In de eindfase liet DKV de touwtjes een beetje vieren waardoor VZOD de marge kon terugbrengen tot 3 doelpunten. De wedstrijd werd afgefloten met een 13-10 eindstand. In het tweede kwart van de wedstrijd sloeg DKV een gat dat VZOD niet meer kon overbruggen ondanks een betere tweede helft. Volgende week staat de thuiswedstrijd in de proosdijhal tegen het op de tweede plaats staande ZKC op het programma.

De uitslagen van deze zaterdag: DKV 1-VZOD 1 13-10, DKV 2-VZOD 2 18-14, Atlantis 3-VZOD 3 6-16, OKV A1-VZOD A1 15-6, VZOD B1-Apollo B2 4-5, De Vinken C1-VZOD C1 6-9, OKV D2-VZOD D1 2-5, Sporting West D3-VZOD D2 3-2, Tempo E3-VZOD E1 2-5, Sporting West E2-VZOD E2 1-11, TOP F4-VZOD F1 2-2

In de eerste zaal competitiewedstrijd tegen DKV was het VZOD/vdBoon geweest dat aan het langste eind trok: 12-10. DKV was er op gebrand om zich voor deze, voor hen onverwachte, nederlaag te revancheren. DKV begon fel, maar ook VZOD begon scherp aan de wedstrijd. De Kudelstaartse verdediging speelde een geconcentreerd … Lees meer »