De Vinken doet goede zaken

Geplaatst op: 10 december 2017

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken de laatste thuiswedstrijd van 2017 tegen het Limmense Helios. Een klinkende 26-15 overwinning bracht de Vinkeveense hoofdmacht naar de gedeelde tweede plaats. Het is bijzonder spannend in poule 3H van het KNKV. Na zaterdag voert Badhoevedorp de ranglijst aan en op één punt volgen de beide Rondeveense korfbalteams van Atlantis en De Vinken. Helios staat daar weer één punt achter.

Nadat ook het succesvol opererende reserveteam van De Vinken met 20-11 van Helios 2 had gewonnen schoot het vlaggenschip luid aangemoedigd door het team van de week, de pupillen E1, uitstekend uit de startblokken. Binnen een minuut hadden aanvoerster Annick Stokhof en vriend Rutger Woud De Vinken op 2-0 gezet. Nog geen tien minuten later was het 6-3 na onder meer uitstekend reboundwerk van Gideon Leeflang. Een kleine tien minuten voor rust was het 11-5 door doorloopballen van Lieke Melchers en Roosmarijn Mooij, de vierde treffer van Rutger Woud, een mooi uitgespeelde kans van Dorien Verbruggen en de derde benutte strafworp van Kelvin Hoogeboom.
De kwistig met strafworpen strooiende scheidsrechter maakte de thuisploeg even aan het schrikken, maar op 11-7 herpakte het Suiteteam zich prima en na doelpunten van Dorien, Kelvin en Rutger zocht men bij een 14-7 ruststand de kleedkamers op.

Na rust zette De Vinken het goede spel prima voort. Lepe doelpuntjes van Gideon leeflang en Jerom Stokhof leverden 17-9 als tussenstand op. Dorien Verbruggen uit de afvang, Kelvin Hoogeboom van afstand en Annick Stokhof met een doorloopbal tilden de thuisploeg naar een riante 20-9 voorsprong. Een kwartier voor tijd bracht Dirk van der Vliet Emese Kroon in die met haar tweede schot al snel doel trof. Via wat strafworpen kon Helios af en toe tegenspartelen, maar de Vinkentrein denderde stevig door: Rutger Woud scoorde uiteindelijk zeven maal. Kelvin Hoogeboom bracht zijn dagtotaal op zes en ook Lieke Melchers en Emese Kroon konden elk nog een doelpuntje meepikken. Op 26-14 mocht Helios nog eenmaal vanaf de stip aanleggen, waardoor de eindstand 26-15 werd.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste achttal van De Vinken de laatste thuiswedstrijd van 2017 tegen het Limmense Helios. Een klinkende 26-15 overwinning bracht de Vinkeveense hoofdmacht naar de gedeelde tweede plaats. Het is bijzonder spannend in poule 3H van het KNKV. Na zaterdag voert Badhoevedorp de ranglijst aan en op … Lees meer »