02 - Senior  sportief actief 2e week
Geslaagde examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Geslaagde examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht


Geplaatst op: 11 december 2017

Nog voordat de sneeuw is gevallen staan in sporthal “De Eendracht” de examenkandidaten samen met hun fans en de examinatoren weer klaar voor de taekwondo examens. Gelukkig staat de verwarming aan en is er binnen niks te merken van de kou buiten. De examens worden zoals gebruikelijk afgenomen door de trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven. Zij worden ondersteund door Martien Hogenboom, Christina Verbruggen en Demmie Koffrie. Demmie heeft 1e dan en is trainer bij de club Choi Do Kwan. Door af en toe trainers van andere clubs te vragen kunnen wij ons niveau met dat van anders clubs spiegelen.

Het taekwondo examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden gedaan. Tijdens de stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt een verdediging en tegenaanval. De examenkandidaten lieten zien dat zij hun technieken ook in relatie tot een tegenstander prima beheersen. Bij het onderdeel sparren hebben de examenkandidaten de examinatoren ervan overtuigd dat ze veel variatie in huis hebben. Zowel aanvallend door zelfverzekerd en doelgericht te zijn als verdedigend waarbij het gaat om snel en doordacht te reageren op een aanval. De sparringsvormen zijn van non-contact tot en met full-contact met beschermers, dit is afhankelijk van de graduatie.

Voor de hogere banden moeten de examenkandidaten verschillende realistische zelfverdedigingen laten zien tegen vastpakken of stokaanvallen. Voor deze hogere graduaties staat er ook een breektest op het programma, waarbij een houten plankje met een schop of stoot moet worden gebroken. Thomas en Esmee moesten dit spannende en spectaculaire onderdeel laten zien en zij hebben beide met drie verschillende technieken drie plankjes gebroken.

De trainers kijken terug op een geslaagd examen, waarbij iedereen geslaagd is. De trainers feliciteren alle geslaagden en bedanken de andere examinatoren! Voor meer informatie over taekwondo of Horangi kunt u www.horangi.nl of de facebookpagina bezoeken.

Hieronder een overzicht van de geslaagden:

Gele slip:
Gwen Oudshoorn, Eugenie Eisen, Rubing Dong, Jaimy Eisen, Esmee v/d Laan
Gele band:
Michael Visser, Ayden van Varsseveld, Aimee van Varsseveld.
Groene slip:
Guang van den Bosch, Casper van Stempvoort
Groene band:
Lars van Stempvoort
Blauwe slip:
Aditya Soebedar, Kyra ven de Swaluw, Milan Bader, Jasper van der Elsken.
Zwarte slip:
Esmee Lek, Thomas Juressen.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde examens bij Horangi Taekwondo Mijdrecht

Nog voordat de sneeuw is gevallen staan in sporthal “De Eendracht” de examenkandidaten samen met hun fans en de examinatoren weer klaar voor de taekwondo examens. Gelukkig staat de verwarming aan en is er binnen niks te merken van de kou buiten. De examens worden zoals gebruikelijk afgenomen door de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: