Atlantis A1 wint een stroef lopende wedstrijd met ruime cijfers

Geplaatst op: 11 december 2017

Op zaterdag 9 december moest de door Van Walraven gesponsorde A1 aantreden tegen ZKC’31 A2 uit Zaandam. Na vorige week werd duidelijk dat de tweede plaats de hoogst haalbare plek wordt voor Atlantis. Dit is dan ook het doel van Atlantis. Om dit te realiseren moet je logischerwijs winnen van de alle andere tegenstanders. Vandaag stond ZKC’31 op het programma.

Atlantis kent veel wisselingen de afgelopen tijd. Saskia en Elise, die normaal gesproken een basisplek hebben, zijn nog steeds niet volledig hersteld. Saskia kan gelukkig inmiddels wel weer een helft spelen, maar Elise moet helaas nog van de bank toekijken. Hierdoor is Nina uit de A2 doorgeschoven naar de A1. Haar nieuwe rol vervult ze uitstekend!

Door de wisselingen moet Atlantis nog vaak zoeken naar elkaar. Dit zorgt soms voor stroef lopende aanvallen. Dit was voornamelijk terug te zien in de eerste helft. Verdedigend deed Atlantis het prima, maar aanvallend was het gewoonweg niet goed genoeg. De ruststand zegt genoeg, 4-4.

Atlantis moest zichzelf herpakken. Ze moesten weer overtuiging in hun spel laten zien. Atlantis was de betere ploeg, maar dat moesten ze wel afdwingen. Atlantis moest het tempo opschroeven en de wedstrijd gaan domineren. Gelukkig deed het team dit ook in de tweede helft. In de eerste helft had Atlantis 30 minuten nodig om 4 doelpunten te maken en in de tweede helft had Atlantis maar vier minuten nodig om 4 doelpunten maken. Het tempo ging tezamen met het zelfvertrouwen omhoog. Dit leidde tot mooie en snelle aanvallen. Atlantis liep snel uit naar zes doelpunten verschil. Ook de invallers Fay en Anouk pikten hun doelpunten mee. Uiteindelijk werd het 17-8 voor Atlantis. Achteraf gezien een uitstekende prestatie.

Volgende week moet Atlantis twee helften lang het spel van de tweede helft laten zien. De ploeg uit Mijdrecht moet afreizen naar Amsterdam om aan te treden tegen Sporting West A1. Dit zal de wedstrijd worden om de tweede plaats. Momenteel staat Sporting West op de tweede plek, maar daar gaat Atlantis volgende week hopelijk verandering in brengen.

Laatst bewerkt op: 11 december 2017 19:44

Op zaterdag 9 december moest de door Van Walraven gesponsorde A1 aantreden tegen ZKC’31 A2 uit Zaandam. Na vorige week werd duidelijk dat de tweede plaats de hoogst haalbare plek wordt voor Atlantis. Dit is dan ook het doel van Atlantis. Om dit te realiseren moet je logischerwijs winnen van … Lees meer »