Atlantis behaalt in de slotseconden nog een punt tegen Oranje Nassau

Geplaatst op: 11 december 2017

De 5de competitie ronde werd gespeeld tegen het lagere geklasseerde Oranje Nassau. Het is een bekende ploeg voor de Mijdrechtenaren, want in vorige jaren werd hier regelmatig tegen gespeeld. Na de verlies partij van vorige week, moest Atlantis iets goed maken voor eigen publiek.

Vandaag was de E2 team van de week en zij mochten met het vlaggenschip het veld op komen. De openingsfase van de wedstrijd ging gelijk op. Door veel fouten van de ploeg en het onnodig goals tegen krijgen bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, alleen de gasten konden net voor rust uitlopen naar een 8-10 voorsprong. Atlantis wist niet goed om te gaan met de verre afstandsschoten en het rommelige korfbal van Oranje Nassau.

Na de rust begon Atlantis sterk en kon het team de stand weer snel gelijk trekken naar 10-10. Het was daarna stuivertje wisselen, maar Oranje Nassau wist toch een gat te slaan naar 13-17. Met nog 5 minuten op de klok wist Atlantis dat het een gelopen race was. De ploeg wilde eigenlijk niet opgeven en wist terug te komen tot een 15 – 17 stand. De bezoekers wisten het gat weer te slaan naar 3.

De goed leidende scheidsrechter zag bij een 15-18 stand het tijdrekken van de bezoekers. Dit floot hij dan ook af en hierdoor kon Atlantis er nog alles aan doen om er een punt uit te halen. Met nog een minuut te spelen en een 16-18 stand, kon Atlantis de 17-18 binnen schieten. Aan de andere kant werd er een doorloopbal gemist en toen kon Atlantis het nog een keer proberen.

De laatste tien seconden werd er een bal de lucht in gegooid en vanuit de rebound kon dan uiteindelijk de 18-18 worden gemaakt.

Na deze matige wedstrijd kan Atlantis blij zijn met een punt, Atlantis zal lering moeten trekken uit deze wedstrijd. Volgende week speelt de ploeg om 20:20 in Hillegom tegen de nummer laatst SDO.

Atlantis 1, gesponsord door van Walraven, speelde in de eigen sporthal tegen Oranje Nassau, na een matige wedstrijd, maar een spannende slotfase wisten de teams de punten te delen. De wedstrijd eindigde in een 18-18 eindstand. De 5de competitie ronde werd gespeeld tegen het lagere geklasseerde Oranje Nassau. Het is … Lees meer »