UWTC crost onder winterse omstandigheden

UWTC crost onder winterse omstandigheden


Geplaatst op: 11 december 2017

Op zaterdag 9 december ging een groep UWTC leden van start bij de veldrit in Bos Birkenhoven in Amersfoort, gelegen tussen de sportvelden en de dierentuin. Er lag veel water op het parcours, dus natte en koude omstandigheden voor de renners. De UWTCX leden gingen in nieuwe kleding van start, aangezien één van de sponsors een andere bedrijfsnaam had gekregen.
Bart had een superstart, maar zakte gedurende de wedstrijd steeds verder naar achteren. Net als vorige week geen goede benen en nu even rust voorgeschreven gekregen van de coach. Tommy was in de eerste ronde hard onderuit gegaan en reed de wedstrijd nog wel uit, maar niet op de positie die we van hem gewend zijn. En het zat niet mee, want ook Dennis was onderuit gegaan met een liesblessure als gevolg. Bas de Bruin was zodoende de enige UWTCX-er die een top-10 klassering reed. Uitslag: 7 Bas de Bruin, 22 Bart de Veer, 23 Tommy Oude Elferink, 26 Meno van Capel, 44 Dennis Moolhuijsen.
Bij de dames reed Elleke Claessen weer een goede wedstrijd, zij werd 6e. Rebecca Cornelisse eindigde als 16e en zij werd op de voet gevolgd door onze trainingsleden Ingrid Margres (17e) en Jeanine Laudy (18e).
Bij de masters finishte de UWTC-ers ook achter elkaar, 35 Frank Jansen en 36 Sjon vd Berg. Bij de nieuwelingen had Sven Buskermolen het lastig tegen zijn veel grotere (en sterkere) leeftijdsgenoten. Maar hij bikkelde weer gewoon door en reed de wedstrijd uit naar de 43e plaats. En als laatste ging Ian vd Berg van start bij de junioren. De junioren reden in dezelfde koers als de elite/belofte renners. Ian werd 21e.

 

Nationale veldrit Moergestel
In het Brabantse land stond, op zondag 10 december, maar een klein UWTC veld aan de start, Menno van Capel en Elleke Claessen. Het was een snelle cross in Moergestel. Menno pakte weer wat punten met de 18e plaats en Elleke Claessen had duidelijk de wedstrijd van gisteren nog in de benen, zij werd 11e. De terugreis uit het Brabantse land ging moeizaam door de gladde besneeuwde wegen.

Clubcross
Door de natte omstandigheden was het parcours bij UWTC behoorlijke ingekort.
uitslag 40-: 1 Tommy Oude Elferink, 2 Gerben vd Knaap, 3 Michael van Meerland, 4 Lars Wiebes
uitslag 40+: 1 Gerard de Veer, 2 Maarten de Jong, 3 Louis Oude Elferink, 4 Cock Fangmann, 5 Rene Wiebes, 6 Peter Wiebes, 7 Gijs Kostman, 8 Harry van Pierre, 9 Robert Wiebes, 10 Peter Achterberg, 11 Jan Willem Wahlen, 12 Joop Winter
jeugd: 1 Raoul van Zijl, 2 Joey Nap, 3 Teun Wahlen

Amsterdamse Cross Competitie bij DTS
Bij DTS waren de omstandigheden op zondag 10 december niet gemakkelijk, lange blubberstroken en ijzige omstandigheden. Bij de laatste categorie, nieuwelingen/dames en 40- begon het ook steeds harder te sneeuwen. Danny Plasmeijer voelde zich hierin wel thuis en reed een sterke wedstrijd en pakte weer podium. Ook Sven Buskermolen deed het goed, maar meldde dat de terugreis naar huis spannender was dan de wedstrijd!
De familie van den Berg had pech, Sjon's derailleur liep vast en Ian kreeg een kabelbreuk en kon niet meer schakelen. Balen voor Ian, want hij reed goed.
jeugd B: 11 Lars Hopman, 13 Mike Derogee, 15 Rens Grömmel
40+: 20 Frank Jansen, 30 Vincent Derogee
nieuwelingen: 2 Danny Plasmeijer, 4 Sven Buskermolen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC crost onder winterse omstandigheden

Op zaterdag 9 december ging een groep UWTC leden van start bij de veldrit in Bos Birkenhoven in Amersfoort, gelegen tussen de sportvelden en de dierentuin. Er lag veel water op het parcours, dus natte en koude omstandigheden voor de renners. De UWTCX leden gingen in nieuwe kleding van start, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: