Atlantis A1 verliest van TOP in doelpuntrijke wedstrijd

Geplaatst op: 16 januari 2012

De zaalcompetitie is halverwege en de eerste returnwedstrijden zijn begonnen. Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting tegen TOP op het programma en ondanks dat Atlantis het eerste duel verloor (17-19) vertrok de ploeg vol goede moed naar Sassenheim. TOP draait bovenin mee in de strijd om het kampioenschap en Atlantis A1/Van Dam moet alle zeilen bijzetten om van de degradatieplek weg te blijven.
Marijke Pauw en Arie Zaal konden gaan starten met het basisachttal en de ploeg was bijzonder gemotiveerd, zeker na de deceptie van vorige week. TOP opende de score ,maar Atlantis was scherp: via Megan van Aken en Jeroen Korver, beide van afstand, werd het 1-2. TOP kwam langszij, maar Maarten Helsloot en Goof van Straaten brachten de marge op twee punten. Zeker het doelpunt van Goof was een juweeltje: een splijtende dieptepass werd door hem, ondanks het duwen in de rug, keurig met één hand afgerond. Nadat TOP op 3-4 kwam, namen Jeroen en Sharon Moen Atlantis op sleeptouw en bouwden de score uit naar 3-6. Ondanks het aanhaken van de thuisploeg op 4-6, bracht Jeroen middels een doorloopbal en een korte kans bij de korf de stand naar 4-8. Een ongekende luxe tegen deze kampioenskandidaat, maar Atlantis moest scherp blijven. TOP kwam tot 6-8 en als Ciska Taal nummer negen door de mand laat vallen, moest de ploeg deze voorsprong de laatste twee minuten tot het rustsignaal zien te behouden. Echter, onnodige plaatsfouten en het daarbij behorend balverlies waren funest. TOP profiteerde en bracht de ruststand op 8-9.
De terechte minieme voorsprong was er, maar kon Atlantis ook de tweede helft dit niveau voortzetten? Marijke Pauw en Arie Zaal, roemden de ploeg om hun getoonde inzet. Er mocht echter geen verslapping optreden. Het balverslies moest beperkt worden en Atlantis moest de tijd nemen voor het opzetten van een goede aanval. Er moest absoluut niet te gehaast gespeeld worden.
Ondanks dat TOP in de tweede helft de gelijkmaker noteerde, was Atlantis absoluut niet van slag en ging het op zoek naar de voorsprong. Ciska scoorde de 10-11 en zo ging dat door. Atlantis continu op een doelpunt voorsprong en TOP scoorde steeds de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft, bij een stand van 14-14, kwam TOP dan toch op een voorsprong en moest Atlantis in de tegenaanval. TOP kwam echter op een 16-14 voorsprong en Atlantis leek aangeslagen. Toch knokte de ploeg zich verbazingwekkend goed terug. Nadat het 16-15 werd, bleef het ongemeen spannend. Zelfs toen TOP zich naar 17-15 schoot, was de wedstrijd nog niet gespeeld. Met nog maar twee minuten tot aan het einde kwam de 17-16 op het scorebord, maar ondanks een bombardement aan schoten van Atlantiszijde werd de ploeg niet beloond en werd er helaas nipt verloren.
Atlantis kan terugkijken op een goede wedstrijd en het kan zich meten met toppers in de eerste klasse landelijke A-jeugd. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen lijstaanvoeder Excelsior A1, waar destijds in een doelpuntrijk festival met 22-17 van werd verloren. Kan de ploeg voor een stunt zorgen? Kom kijken in sporthal De Phoenix. Aanvang van de wedstrijd is 13:05 uur.
Overige doelpuntenmakers in de tweede helft: Maarten (1x), Sharon (2x), Lars van Walraven (2x) en Sophia van der Horst (1x).

De zaalcompetitie is halverwege en de eerste returnwedstrijden zijn begonnen. Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting tegen TOP op het programma en ondanks dat Atlantis het eerste duel verloor (17-19) vertrok de ploeg vol goede moed naar Sassenheim. TOP draait bovenin mee in de strijd om het kampioenschap en Atlantis A1/Van … Lees meer »