02 - Senior  sportief actief 2e week

Eerste wedstrijd van het seizoen voor Veenland turnsters


Geplaatst op: 16 januari 2012

Op zaterdag 14 januari was de eerste wedstrijd van het seizoen weer. Allereerst waren de keuze turnsters aan de beurt. Dit betekent dat ze zelf de oefeningen mogen maken. In de eerste ronde turnde Kimberly Moeliker en Amber Verkaik hun wedstrijd. Voor hun veel nieuwe dingen zoals de koprol op de balk handstand op de balk, vrij oefening op vloer, en horizontaal opzwaaien en salto af ban de brug. Vloer en de overslag over de kast gingen prima. Op de brug ging het niet helemaal zoals het hoorde helaas telde het opgooien horizontaal niet maar we gaan gewoon verder met oefenen. Op balk waren ze alle twee niet helemaal gespannen wat veel punten gekost heeft. Kimberly behaalde de 11de plaats en Amber werd 19de. We hebben veel stof om nog goed op te trainen voor de volgende keer.

In de tweede ronde waren Celine de Boer, Puck Straver en Isa van Loon aan de beurt. Sascha Stam was helaas geblesseerd. Ze begonnen op brug. Celine haar favoriete onderdeel en dat bewees ze nu ook weer en ook Puck draaide een mooie oefening. Isa liet iedereen schrikken door met haar salto vlak langs de legger te gaan. Op de balk ging het met in turnen goed voor Celine maar met de wedstrijd moest ze er twee keer af. Isa en Puck draaide een goede oefening volgens ons maar de jury dacht er toch anders over. Op vloer ging het prima. Hier en daar wat kromme benen maar Celine bleef dit keer op beide benen staan. Op sprong allemaal een mooie overslag over de pegasus. Uiteindelijk viel de uitslag wat tegen Puck werd 16de , Isa werd 19de en Celine 11de.
Gelukkig verliep de wedstrijd redelijk snel doordat er een andere indeling was gemaakt korte ronden zodat de turnster niet zolang hoede te wachten.

In de vierde ronde turnde Mariska Rijkmans haar wedstrijd. Helaas verliep niet alles zoals ze zelf gepland had. Op brug ging het niet helemaal goed met ophurken en dat kost gelijk veel punten. Ook op de balk hier en daar een foutje. Op de vloer was ze even de oefening kwijt maar gelukkig zagen alleen wij dat want ze loste het zelf heel goed op . Mariska behaalde een mooie 8ste plaatst.

In de vijfde ronde turnde Rebecca Janmaat, Tanja Kamp en Floor Kouwenberg hun wedstrijd.
Voor Rebecca haar eerste wedstrijd sinds jaren en voor Tanja was het spannend of ze veel last van haar rug zou hebben nadat ze donderdag een lelijke val had gemaakt. Rebecca en Floor begonnen de wedstrijd uitstekend met mooie oefeningen op brug en balk. Helaas voor Tanja lukt het ophurken al een hele tijd uitstekend maar nu net op de wedstrijd niet en ook haar opzwaaien werd niet geteld. Daardoor was ze gelijk wel heel veel punten kwijt. Op vloer gingen Tanja en Rebecca voor het eerst voor de salto voorover. Helaas landen ze allebei op hun billen maar toch trots dat ze het geprobeerd hebben. Floor turnde op de rest van de toestellen een goede wedstrijd. Ze werd 17de . Rebecca werd 13de en Tanja werd 22ste

Als laatste om 17.30 mocht Naomi. De hele dag al in de zenuwen en dan ook nog beginnen op balk. Ze turnde een mooie oefening alleen bij de radslag viel ze eraf. Op naar de vloer. Voor het eerst een flick -flack en een salto voorover. Dit ging uitstekend. Op sprong voor het eerst een half in half uit en ze deed dit uitstekend. Op naar de brug normaal geen probleem maar met in turnen kwam ze met haar voeten tegen de legger met salto af dus toch maar geen salto. Ook na de eerste kip even een aarzeling wat ook veel punten kosten. Uiteindelijk toch nog een mooi medaille voor de 4de maar er zit veel meer in. Dus we gaan vol vertrouwen op naar de volgende wedstrijd in maart. Maar eerst op 4 februari de voorgeschreven oefenstof wedstrijd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste wedstrijd van het seizoen voor Veenland turnsters

Op zaterdag 14 januari was de eerste wedstrijd van het seizoen weer. Allereerst waren de keuze turnsters aan de beurt. Dit betekent dat ze zelf de oefeningen mogen maken. In de eerste ronde turnde Kimberly Moeliker en Amber Verkaik hun wedstrijd. Voor hun veel nieuwe dingen zoals de koprol op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: