Vierde competitiedag voor miniteams Atalante

Geplaatst op: 16 januari 2012

Ditmaal was het de hal van de vroegere topatleet Fanny Blankers Koen in Hoofddorp het wedstrijd toneel. De aftrap werd gedaan door het hoogste team de Volleyknallers

Atalante Volleyknallers (Juriaan, Ivar, Marc, Jaco, Kimo, Stefan) (niv 6)
Bij de Volleyknallers speelt een soort jojo effect. Zij spelen op het hoogste niveau, alleen wisselen steeds tussen A en de B poule. Dit keer weer in de A-poule. Ze begonnen meteen tegen het sterkste team van VCH uit Hoofddorp. Ondanks dat de mannen goed partij boden, bleek dit team nog steeds te sterk en verloren ze beide sets. Daarna tegen de andere Hoofddorpse formatie VCH Topspin. Dit was een meer gelijkwaardige tegenstander. Er werd mooi gespeeld en ook met regelmaat goed gesmasht. Ook werd er zo nu en dan bovenhands geserveerd. Dat het een gelijkwaardige tegenstander was bleek wel uit de uitslag, de punten werden verdeeld. Als laatste tegen Smashing Velsen. Op papier de minste tegenstander, maar toch gaven die juist heel goed partij. Ondanks dat Atalante goed speelde konden ze niet voorkomen dat de tegenstander toch met de punten naar huis ging. Kortom het jojo effect blijft, ze zullen volgende keer weer aantreden in de B-poule.

Atalante Toppers (Claudia, Chanel, Noa, Roos, Leonie, Lucia) (niv 4)
De meiden spelen al even in de hoogste poule op niveau 4. Dit keer zonder Noa die voor een keer een uitstapje maakte naar de Long Ladies die een speler te kort hadden. Ook zij moesten de eerste partij tegen VCH. De meiden speelden keurig. Ook werd er zo nu en dan gesmasht. Ze waren duidelijk de betere en wonnen met 4-0.
De tweede set was de "verenigingsderby". Toppers tegen de Megamini's. Er werd aan beide kanten ontzettend fanatiek gestreden en deden ook niet onder voor elkaar. Toch waren het waarschijnlijk de zenuwen die parten gingen spelen en verloren de eerste set. De tweede set werden de puntjes op de i gezet en door slim tactisch spel wisten ze de tweede set naar zich toe te trekken.
De laatste wedstrijd was tegen VVO, het team dat al twee wedstrijden gewonnen had. Ook hier hadden ze wat moeite met de eerste set. Ze hadden niet goed antwoord op de twee lange jongens die mooi konden smashen. De eerste set verloren, maar in de tweede set herpakten de meiden zich. Ze gingen weer slimmer spelen en konden de smashes steeds beter pareren. Wat resulteerde in een setwinst. Net als vorige toernooidag weer een tweede plek voor de meiden.

Atalante Megamini's (Mark, Lisanne, Maaike, Anouk, Judith) (niv 4)
Dit jonge fanatieke team is vorige toernooidag gepromoveerd naar de A-poule op niveau 4.
Meteen de eerste partij was tegen VVO uit Ouderkerk, de sterkste tegenstander uit de poule en een team die zo ook al vaak zijn tegengekomen. Altijd een moeilijke opponent. Vorige keer werd er nog ruim van verloren, maar dit keer bleven ze dichtbij. Slecht met een paar punten verschil wist VVO beide set te winnen. De tweede set de derby tegen de Toppers. Het fanatisme droop er vanaf. Ze wisten met hun snelheid en reddingen de eerste set naar zich toe te trekken. Ook de tweede set leken ze richting een overwinning te gaan, maar op het end maakten ze wat slordige foutjes waardoor de punten werden verdeeld; 2-2.
Het team heeft nog nooit een laatste wedstrijd gewonnen. Het energieke spel van dit team breekt ze vaak in de laatste partij op. Ook nu weer. Het was de minste opponent, maar het lukte net niet. De eerste set verloren. Toch wisten ze met een fantastische eindsprint in de tweede set nog een gelijke spel eruit te halen. Ze verloren met 1-3. En zijn 4e geworden en de volgende keer waarschijnlijk uitkomen in de B-poule.

Atalante Ministars (Fay, Talitha, Valerie, Nikki, Isabel) (niv 4)
De Ministars zijn vorige keer 1e geworden en daarmee teruggekomen uit de D-poule naar de C-poule. Er speelden hier twee blessures, waardoor het team niet optimaal was. Dus de verwachtingen waren niet al te hoog gespannen. Maar het liep anders. De eerste partij was tegen VCH. De eerste set werd verrassend gewonnen en de tweede set was spannend en werd in de zoemer een gelijk spel!! Dus een 3-1 winst was al binnen. Daarna stond Unitas uit Mijdrecht op het programma. In deze partij bleek wel dat het team van Atalante, ondanks de blessures, meer ervaren was. Een 4-0 winst! De dag was al helemaal goed voor de meiden, maar dit proefde naar meer... En jawel wonder boven wonder ook nog de laatste partij tegen VHZ uit Nieuw Vennep gewonnen!!! Een ontzettend sterk optreden van de Ministars. Dit betekent dat ze volgende keer in de B-poule uit gaan komen. Fantastisch meiden!

Atalante Long Ladies (Eva, Jade, Rosalie, Annefloor) (niv 4)
Ook de Long Ladies waren net als de Ministars vorige keer 1e geworden en zijn een poule omhoog gegaan. Ditmaal was Rosalie verhinderd, maar gelukkig wilde Noa van de Toppers wel een keertje invallen. En dit verliep allemaal erg goed. Het leek wel of ze vleugels hadden gekregen.
Als eerste tegen de sterkste tegenstander. De meiden deden het erg goed. Redden veel ballen en wisten met slim spel voldoende puntjes te pakken. Beide sets werden goed gewonnen.
De tweede wedstrijd was tegen Heemstede. De swung zat er nog steeds helemaal in, je kon niet zien dat zij in een hogere poule uit kwamen. Er werd met riante cijfers gewonnen!
Dan de laatste wedstrijd. Op papier de minste van de 3. Dit bleek ook wel in de partij. De Ladies bleven erg goed spelen en er werd nog rianter gewonnen dan de vorige pot!! Dus net als de Ministars de tweede poule winst op rij!! Een ontzettend mooie prestatie! Ook zij gaan weer omhoog, volgende keer komen zij uit in de C-poule.

Ook complimenten aan trainster Annike die twee teams twee keer achtereen naar een eerste plaats weet te loodsen!!!

Kanjers (Nathalie, Isa, Tessa, Zoëy, Cayden) (niv 3)
De Atalante Kanjers waren vorige keer eerste geworden op niveau 2 en mochten de stap gaan maken naar een niveau hoger. Niveau 3. Dit betekent niet meer de eerste bal vangen, maar passen en daarna door je teammaat afvangen. De eerste partij was even wennen, maar tegenstander VCH was ook nieuw op dit niveau. Naarmate de partij vorderde ging het wel beter, alleen om hoge ballen onderhands te passen was nog wel moeilijk. Maar zij wisten zowaar meteen de eerste partij te winnen! Dat smaakte naar meer! In de pauze nog even geoefend met de bovenhandse "pass". De volgende partij was tegen Heemstede. Het was al meteen te zien dat de oefening met de bovenhandse pass zijn vruchten afwierp. De tegenstander was wel iets beter, maar ook Atalante speelde beter. Heel verrassend werd ook deze wedstrijd gewonnen! De laatste partij was tegen het andere VCH team. Dit leek ook al makkelijk te gaan...! De eerste set werd met 4 -1 gewonnen, alleen de tweede set leek een omslagpunt. Ze keken halverwege de wedstrijd tegen een 1-3 achterstand aan. Maar ze zijn fantastisch terug gekomen en wisten het toch nog om te buigen in een 4-3 winst!! Echt een topprestatie! Instappen op een nieuw niveau en meteen eerste worden!! Ze gaan een poule omhoog, naar de B-poule op niveau 3!

Atalante Heroes (Jikke, Sander, Sander, Alyssa, Daan) (niv 2)
Cayden speelde mee met de Kanjers en daarvoor in de plaats speelde nieuwkomer Jikke mee bij de Heroes. Dit is het jongste team van Atalante. In het begin van het seizoen speelden ze nog wat onwennig maar gaan steeds beter vangen, gooien en serveren. De eerste wedstrijd was tegen Nieuw Vennep. Dit was meteen de pittigste partij. Er stond wat sterkere en grotere spelers tegenover hen, maar ze hebben zich goed geweerd. Toch moesten ze de winst afstaan aan VHZ.
Meteen erachter aan stond Smashing Velsen op het programma. De Heroes waren warm gedraaid. Er werd erg goed gevangen en menigmaal wist een eenling toch nog de wedstrijd te redden. Ze wonnen de eerste set en de tweede set eindigde in een gelijk spel.
De laatste partij waren ze helemaal op stoom. Dit keer was SAS uit Uithoorn hun opponent. Dit was een mindere tegenstander dan de vorig twee. Ze hielden hun hoofd koel en bleven goed bij de les. Deze wedstrijd werd met 4-0 gewonnen!. Een mooie 3e plaats voor de Heroes.

Ditmaal was het de hal van de vroegere topatleet Fanny Blankers Koen in Hoofddorp het wedstrijd toneel. De aftrap werd gedaan door het hoogste team de Volleyknallers Atalante Volleyknallers (Juriaan, Ivar, Marc, Jaco, Kimo, Stefan) (niv 6) Bij de Volleyknallers speelt een soort jojo effect. Zij spelen op het hoogste … Lees meer »