001 - Escaperoom aglemeen
Atlante meisjes A periode kampioen

Atlante meisjes A periode kampioen


Geplaatst op: 18 december 2017

Talentvol Atalante MA1 is nieuw in de A-poule (16-18 jaar). De meeste spelen al langer samen, nieuw dit seizoen zijn Bobbi Linthorst en Juna van den Broek. Verder spelen ze sinds dit seizoen met een specialist in het achterveld, de libero, en Roos Jansen past die taak vanwege haar pass kwaliteiten maar zeker ook als positieve aanjager in het achterhoede.

Met een gemiddelde leeftijd van nog net geen 16 jaar startte het jonge team in de Utrechtse 1e klasse in september tegen VOC Maarssen, de minste opponent dit seizoen. De 3-1 winst gaf zelfvertrouwen. Met hun hoge inzet wisten de meiden van trainer/coach Frans Roos steeds met 3-1 te winnen, soms slechts met twee punten verschil. Eind oktober was de eerste ontmoeting met de andere kampioenskandidaat Vives uit IJsselstein, een spannende strijd die eindigde in een gelijkspel. Op 1 december was de tweede confrontatie met Vives, dit keer thuis. De eerste set werd verloren maar daarna was de spanning weg mede door aanmoedigingen van het publiek en vrijuit werden de 3 volgende sets gewonnen, de laatste set was een ware thriller: 25-23.

Vrijdag 15 december was de kampioenswedstrijd tegen Servia uit Vianen, de nr 4, en een 3-1 was genoeg. De start verliep voortvarend met een creatief verdelende Lucia die mooie verrassingsaanvallen van oa Juna en Maaike lanceerde. De strijd was van meet af aan spannend, servicefouten van de ploeg uit Vianen hielpen lekker mee tot ietwat lucht van zo'n 5 punten. Maarrr toen volgde een nauwelijks te stoppen servicereeks waar de Atalante meiden geen antwoord op hadden, de rollen draaiden om. Ondanks interventies van Frans stond het ineens 23-25, eerste set verloren en dus zaak nu de resterende sets te winnen!

De volle tribune ging achter de meiden staan en steady ging het voort met andere verdeler Lisanne die buitenaanvallers Anouk en Maaike veelvuldig in stelling bracht. Dit keer lukte het stand te houden en de tweede set werd gepakt: 25-19. Een fijne ontlading.

In set 3 en 4 bleef het spel aan elkaar gewaagd, erg mooi om te zien hoe hard de groep sinds slechts een paar maanden is gegroeid, zonder meer verdienste van trainer Frans en zijn zeer gemotiveerde groep. Mooie volleybalstaaltjes werden geshowd door Jade, op de buitenkant veel meer op haar plek. Esther die schijnbaar vanzelf de bal ook vanaf de 3 meterlijn heerlijk in het tegenveld poeiert, Bobbi die een zeer scherpe service ace -een van de weinigen- als een raket het tegenveld inschoot. Alert middenblokkeerwerk van zowel Laila als Juna, waarbij laatstgenoemde een keer de handen moest afwapperen vanwege een wel enorme harde smash die ze had gepareerd. Ook steeds beter scorende middenaanvalswerk, compleet met slimme lucratieve tikjes afgewisseld. Om te eindigen met Roos die super geconcentreerd de basis achterin aanvoerde, want geen goede pass: geen goede aanval mogelijk. Met 25-16 en 25-17 pakte Atalante de 3-1 en werd dus zeer blije periode kampioen!

Met dit kampioenschap gaan de meiden door naar de Hoofdklasse. Helaas zonder Esther die de overstap gaat maken naar VTC Woerden.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlante meisjes A periode kampioen

Talentvol Atalante MA1 is nieuw in de A-poule (16-18 jaar). De meeste spelen al langer samen, nieuw dit seizoen zijn Bobbi Linthorst en Juna van den Broek. Verder spelen ze sinds dit seizoen met een specialist in het achterveld, de libero, en Roos Jansen past die taak vanwege haar pass … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: