KDO verspeelt in eerste helft goed resultaat in Den Haag

Geplaatst op: 19 december 2017

In de beginfase van de wedstrijd nam de thuisploeg direct het initiatief in handen en kwam KDO er nauwelijks aan te pas. Na vijf minuten spelen kreeg HVV zijn eerste grote kans van de middag, maar de lob van de Haagse aanvaller ging naast het doel. Was het ontzag voor de Haagse ster op het shirt of de onwennigheid om weer te kunnen voetballen zonder sneeuw? De Kwakelaars gaven in de eerste helft niet thuis en wisten zelfs geen enkele kans te creëren, iets wat zeer ongebruikelijk voor KDO is. In de 25e minuut was een voorsprong voor HVV dan ook verdiend te noemen. De behendige Haagse spits omzeilde buitenspel en schoot de bal onder doelman Jesper Oudshoorn door, 1-0. Een paar minuten hiervoor ontsnapte de nummer zes van de thuisploeg aan een rode kaart na een keiharde overtreding op Thijs Plasmeijer. Naarmate de rust vorderde, leek KDO zich iets te kunnen herstellen, maar werd het in de 40e minuut echter getrakteerd op een tweede tegentreffer. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door de rechtsbuiten van HVV vanaf 25 meter bekwaam in de bovenhoek gekruld, 2-0. Met deze stand werd even later ook de rust bereikt.

Met alle goede bedoelingen die besproken werden tijdens pauze, wist HVV alsnog direct na rust op 3-0 te komen. De wedstrijd leek hiermee in vroeg stadium beslist te zijn, maar onder aanvoering van invaller Sven Vlasman kwam KDO in de loop van de tweede helft gelukkig een stuk beter voor de dag.
In de 62e minuut wisten de Kwakelaars op 3-1 te maken, nadat verdediger Joris Kortenhorst vanuit een vrije trap van eigen helft fraai wist te scoren. KDO gooide vervolgens alle schroom van zich af en ging volop op zoek naar de 3-2. Zo werd een kopbal van Sven Vlasman van de lijn gehaald en zorgde enkele gevaarlijke corners voor paniek in de Haagse verdediging. De Kwakelaars bleven de druk verder opvoeren, mede door het inbrengen van rasaanvaller Rick Kruit voor verdediger Max Wessels. Uiteindelijk werd de werklust en passie van KDO in de 89e minuut beloond met een tweede treffer. Op aangeven van Sven Vlasman nam Rick Kruit de bal vanuit de lucht op zijn schoen en schoot knap de 3-2 binnen. Deze treffer viel helaas te laat in de tweede helft, waardoor er geen kansen meer kwamen op een 3-3 gelijkspel.

Door deze nederlaag, die werd veroorzaakt door een zeer matige eerste helft, gaat KDO de winterstop in als nummer tien in de 2e klasse C. Met vier punten voorsprong op nummer dertien Alphen en vier punten achterstand op nummer vier TAC’90, kan het nog alle kanten opgaan voor de Kwakelaars. Na de winterstop kan trainer Raymond de Jong hopelijk weer snel volledig beschikken over o.a. Jesse Stange, Sven Vlasman en nieuweling Roy Verkaik. Hierdoor zal de onderlinge concurrentie op scherp gezet worden, want zo maar kan resulteren in de positie bovenin de middenmoot van 2C…

Via deze weg wil de selectie van KDO iedereen fijne feestdagen toewensen en een gelukkig en gezond 2018!

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Max Wessels (64e Rick Kruit), Bas Kok (46e Sven Vlasman), Thijs Plasmeijer, Mitchel Smits, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na de afgelasting van vorige week, mocht KDO 1 afgelopen zondag afreizen naar Den Haag voor de laatste competitiewedstrijd van het jaar. Tegen het koninklijke HVV gingen de Kwakelaars op jacht naar een mooie afsluiting van het succesvolle jaar 2017. In de beginfase van de wedstrijd nam de thuisploeg direct … Lees meer »