Atlantis A1 weet niet te winnen van Sporting West A1

Geplaatst op: 19 december 2017

Atlantis had wederom moeite om te scoren in de eerste helft. Er werden veel aanvallen gecreëerd, maar de kansen werden niet verzilverd. Deels had het ook te maken met pech. Doordat Atlantis niet scoorde wist Sporting West uit te lopen naar een 4-0 voorsprong. Gelukkig pakte Atlantis de draad later in de eerste helft weer op. Dit was helaas nog onvoldoende om de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Ruststand: 9-6 voor de ploeg uit Amsterdam.

In de tweede helft moest het aanvallend beter. Het tempo lag te laag en men was niet op tijd op de juiste plek. De aansluiting moet echt beter bij Atlantis. Daarbij is het van belang dat Atlantis het vertrouwen houdt dat de ballen er vanzelf in vliegen, zolang je er in gelooft en het tempo hoog houdt.

De strijd en de wil om de achterstand om te buigen was zichtbaar. Maar het wilde helaas niet lukken. Zowel Sporting West als Atlantis stond goed te verdedigen. Dit maakte het lastig om de juiste kans te vinden. Wanneer Atlantis een gaatje had gevonden, werden de kansen wederom onvoldoende verzilverd. Het goede verdedigen was terug te zien in het aantal doelpunten dat er werd gescoord. De tweede helft kende een stand van 3-2 voor Sporting West. In totaal verliest Atlantis de wedstrijd met 12-8.

Er is werk aan de winkel. Er zal meer getraind worden op aanvalsvormen. Er zit namelijk nog veel meer in de ploeg dan dat er op dit moment uit komt. De coaches hebben er alle vertrouwen in dat het harde werken op de training beloond gaat worden. In 2018 mag Atlantis A1 de progressie laten zien. De eerste wedstrijd van 2018 zal thuis zijn. Hopelijk kunnen we weer op alle steun uit het publiek rekenen.

Afgelopen zaterdag moest de door Van Walraven gesponsorde ploeg aantreden tegen Sporting West A1 in Amsterdam. Op papier en op basis van de verwachtingen zou het een gelijk opgaande wedstrijd worden. Niets was minder waar, maar helaas wist Atlantis niet aan het langste eind te trekken. Atlantis had wederom moeite … Lees meer »