Atlantis 2 sluit laatste wedstrijd van 2017 af met winst

Geplaatst op: 19 december 2017

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 2, gesponsord door de Rabobank, de laatste wedstrijd van dit jaar. Er werd dit keer afgereisd naar Hillegom waar SDO 2 het team stond op te wachten. SDO stond onderaan de ranglijst en Atlantis had de overwinning nodig om aansluiting te houden bij de top. Al was het tegen de nummer laatst, er mocht geen sprake zijn van onderschatting. Gewoon het eigen spel spelen, snel neerzetten en afschieten was het motto van deze wedstrijd. Er werd ruim gewonnen met 8 – 18.

Zoals altijd was het team een uur van tevoren aanwezig in de sporthal. Er was geen wedstrijd aan de gang maar een verjaardagspartijtje met een potje bubbel voetbal en lasergamen. Dit was niet de ideale voorbereiding. Onder een gezellig kerst muziekje in de kleedkamer werd het team door coach Mark Goverse op scherp gezet. Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd was het verjaardagspartijtje afgelopen en kon Atlantis snel gaan inschieten.

Atlantis liet zien geen last te hebben gehad van de slechte voorbereiding. Binnen drie minuten stond  het team dan ook voor met 0 – 2. SDO gaf hier antwoord op door de stand snel weer gelijk te trekken. Dit was dan ook de laatste keer dat SDO in de beurt kwam van Atlantis. Atlantis kwam steeds meer in het spel en maakte de kansen af. Met een ruime voorsprong van 4 – 10 werd er dan ook gerust.

Ook al stond Atlantis ruim voor en het zag er naar uit dat Atlantis de wedstrijd zou gaan winnen, er kwamen vanuit de coach toch wat kritische punten voor de tweede helft. Met wat meer puntjes op de i kon SDO helemaal weg gespeeld worden. Het advies werd ook gelijk opgevolgd door in de eerste aanval een afstandsschot te scoren. Atlantis bleef door korfballen en er werden veel kansen gecreëerd. Helaas werden niet alle kansen afgerond. SDO had niets meer in te brengen en Atlantis liep verder uit met een verschil van 10 doelpunten. Met een stand van 8  – 18 op scorebord floot de scheidsrechter af. Ook al werd er ruim gewonnen, er had nog wel meer in gezeten. Maar winst is winst en de 2 punten zijn in the pocket.

Zaterdag 6 januari speelt Atlantis thuis in sporthal de Phoenix tegen EKVA 4 om 14.10 uur. EKVA staat met 1 punt boven Atlantis. Dit wordt dus een belangrijke wedstrijd. Maar eerst heeft het team even rust en wenst het iedereen prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling toe. Het team hoopt ook in het nieuwe jaar weer op de trouwe supporters te kunnen rekenen, tot 6 januari!

Afgelopen zaterdag speelde Atlantis 2, gesponsord door de Rabobank, de laatste wedstrijd van dit jaar. Er werd dit keer afgereisd naar Hillegom waar SDO 2 het team stond op te wachten. SDO stond onderaan de ranglijst en Atlantis had de overwinning nodig om aansluiting te houden bij de top. Al … Lees meer »