De Vinken A1 wordt te kijk gezet door DSO A1

Geplaatst op: 16 januari 2012

Op zaterdag 14 januari stond voor de door Makelaardij Witte gesponsorde A1 van De Vinken de wedstrijd tegen DSO A1 op het programma. DSO stond bij aanvang van de wedstrijd op een vijfde plek, waardoor De Vinken zich enigszins verplicht voelde om te winnen, aangezien zij de derde plek bezette. Wel wist met in Vinkeveen dat DSO al eerder twee maal verraste tegen koploper Apollo.

De Vinken begon de wedstrijd met een compleet team: in de aanval Mark de Haan, Johan Huizinga, Eva Hemelaar en Nelly Huizinga en in de verdediging Pascal Hoogeboom, Jelle Mul, Emese Kroon en Nicky Kroon. De reservebank werd bezet door Annick Stokhof, Mariëlle Wilde en Jesper Rijnders, de laatste twee uit de A2.
De wedstrijd begon voorspoedig, want na enkele minuten legde Nelly Huizinga een doorloopbal in het mandje waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen. Na deze score volgde al snel de 2-0 d.m.v. een schot van Mark de Haan. Hierna wist DSO haar eerste doelpunt te maken via een afstandsschot. De Vinken antwoordde direct met een schot van Emese Kroon: 3-1. Beide teams wisten in de volgende minuten eenmaal te scoren via een klein kansje, wat de stand op 4-2 bracht. DSO begon steeds beter in haar spel te komen en wisten de stand op 4-5 te brengen door drie trefzekere afstandsschoten. Hierna kon de thuisploeg nog eenmaal de stand voor enkele minuten gelijk trekken via een doorloopbal van Eva Hemelaar, maar DSO wist voor rust nog een schot doeltreffend af te ronden, waardoor De Vinken toch met een achterstand naar de kleedkamers vertrok.

In de kleedkamers werd één ding duidelijk gemaakt door de coaches Ellen Stokhof en Marcel St. Nicolaas, en dat was dat De Vinken beter moest gaan spelen en de kansen moest afronden, omdat ze anders zouden verliezen. Indien het spel niet verbeterde zouden er ook wissels gaan volgen. Qua spel zat er aan het begin van de tweede helft vooruitgang in, maar de binnenkant van het gele mandje kon niet worden gevonden. DSO echter had hier heel wat minder moeite mee.
De Alkmaarders wisten opnieuw twee schoten door de mand te gooien, waardoor de thuisploeg tegen een achterstand van drie punten aankeek. Even kwam het team Witte terug via een schot van Nelly Huizinga, maar DSO ging rustig door met scoren en wist via drie schoten hun elfde doelpunt te bereiken. De Vinken A1 kon zelf nog slechts één maal scoren via invaller Jesper Rijnders, wat de eindstand op een teleurstellende 7-11 bracht.

Op zaterdag 14 januari stond voor de door Makelaardij Witte gesponsorde A1 van De Vinken de wedstrijd tegen DSO A1 op het programma. DSO stond bij aanvang van de wedstrijd op een vijfde plek, waardoor De Vinken zich enigszins verplicht voelde om te winnen, aangezien zij de derde plek bezette. … Lees meer »