001 - Escaperoom aglemeen
Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen in actie voor 3FM Serious Reques

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen in actie voor 3FM Serious Reques


Geplaatst op: 22 december 2017

Van 17 t/m 19 december 2017 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request.

Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

Het startschot voor “Serious Rescue” werd op zondagochtend 17 december om 08.30 uur gegeven in Meppel, dinsdagmiddag 19 december werd het verzamelde bedrag in de vorm van een cheque overhandigd aan de 3FM dj’s van het Glazen Huis in Apeldoorn.

"En ze waren los!! Serious Rescue 2017 is een feit! Zaterdagavond kwamen alle 34 Reddingsbrigades aan in Meppel, waar met behulp van een takel alle vaartuigen het water in getakeld werden. 

Na een kort nachtje in de Sporthal Elzinge in Meppel stonden alle 300 vrijwilligers zondagochtend vroeg klaar voor de vaartocht naar Steenwijk!

De Reddingsbrigades werden toegesproken door Koen Breedveld (directeur Reddingsbrigade Nederland), Roelof Pieter Koning (loco burgemeester Meppel) en Fred Heerink (directeur Veiligheidsregio Drenthe). ‘Een prachtige samenwerking tussen zoveel hulpverleners’ aldus Heerink. ‘En prachtig dat Meppel de plaats mag zijn waar zo’n fantastische actie start’ aldus Koning.

De 300 vrijwilligers varen de komende dagen 100 km van Meppel naar Apeldoorn. Waar zij dinsdag een prachtige cheque bij het Glazen Huis van 3FM hoopten te overhandigen! Al voorafgaand aan deze vaartocht waren veel inzamelingsacties gehouden. Maar ook onderweg hoopten de lifeguards, uit het hele land, nog geld op te halen voor het goede doel van Serious Request om kinderen te herenigen met hun ouders.

Vandaag zal de tocht vanuit Meppel via Wanneperveen en Giethoorn naar Steenwijk leiden.

De vloot van 34 reddingsboten hoopten rond 16.00 aan te komen aan het Steenwijkerdiep in Steenwijk."

Alle 300 vrijwilligers waren veilig aangekomen in Steenwijk. 
We willen alle horeca heel hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en de heerlijke koffie, thee en soep! Ook havenmeester Oldemarkt uit Steenwijk willen we bedanken voor het lekkers aan het eind van de tocht.

Het was een koude, maar prachtige vaartocht voor het goede doel van 3FM Serious Request! 

"De wereld ontwaakte langzaam, en ook in de Meethe in Steenwijk werd een grote familie wakker. Deze familie bestond uit 300 lifeguards die zich allemaal inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor 3FM Serious Request!

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen vaarden van Steenwijk via Kalenberg en Vollenhove naar Hasselt. 
Een prachtige tocht door de Weerribben voor een prachtig goed doel!"

Dankbaar dat wij samen kunnen zijn, miljoenen kinderen en ouders zijn dat niet. Daarom steunde Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen @seriousrequest en vaarde mee met @seriousrescue met de reddingsbrigades.

De tocht leidde de 36 vaartuigen van Steenwijk, via Kalenberg en Vollenhove naar Hasselt. Onderweg werd er wederom ontzettend goed gezorgd voor de vrijwilligers. In Kalenberg werd er heerlijke soep geschonken, Cafe Bar Saantje zorgde voor een lekker broodje kroket en warme chocolademelk. Bij aankomst in Hasselt stond ook koffie en thee klaar om weer wat op te warmen.

Maandagavond overnachtten de 300 lifeguards in sporthal Prinsenhof. Waarna zij de volgende dag vanuit Hasselt naar Zwolle vertrokken. Vanaf Zwolle reden de eenheden naar Apeldoorn om rond 15.00 uur de cheque aan te bieden bij het Glazenhuis." 

Vele leden van Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen onderdeel van Zwemvereniging De Ronde Venen sponsorden op woensdagavond het sponsorzwemmen en haalden met elkaar € 1146,33 voor het goede doel van Serious Request op. Verder zijn er op zaterdagochtend bij het diplomazwemmen taart en cakejes verkocht. Ook dit was een groot succes, want ze waren helemaal uitverkocht en heeft er mede toe bijgedragen.

De Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen wil ook nog even de firma Blauw Autoverhuur uit Mijdrecht bedanken voor het kosteloos ter beschikking stellen van een van hun personenbusjes.

Met 36 boten, na 100 km varen, hadden we in totaal een bedrag van € 17.516,23 opgehaald voor 3FM Serious Request 2017!

"Hééél trots waren de leden van de Vinkeveense Reddingsbrigade op het bedrag dat de totale Reddingsbrigade Nederland met 300 toppers bij elkaar hadden gebracht! Laatst bewerkt op: 22 december 2017 00:58

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Reddingsbrigade Vinkeveense Plassen in actie voor 3FM Serious Reques

Van 17 t/m 19 december 2017 zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich ook dit jaar weer in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Meppel naar Apeldoorn geld op voor het goede doel van de 3FM actie Serious Request. Het ene goede doel helpt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: