001 - Homan Zonnepanelen

Opnieuw winst voor De Vinken 1


Geplaatst op: 15 januari 2012

Afgelopen zaterdag heeft De Vinken zich op een gedeelde tweede plaats genesteld door in de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar de volle winst te pakken. In een matig duel waren de Vinkeveners vanaf de eerste minuut de ploeg uit Bodegraven de baas. Deze eerste returnwedstrijd was voor de ABN-AMRO-ploeg een mooie revanche voor de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen.

Eerste schot
Trainer-coach Fred Straatman kon zaterdag opnieuw over zijn complete basisacht beschikken. Dit betekende dat Joyce Kroon, Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de defensie begonnen, terwijl Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval stonden. Nog voor dat de tijdwaarneming was gestart stond De Vinken op 1-0. Het eerste schot van Mariska Meulstee trof direct doel. Het antwoord van Vriendenschaar volgde snel, ook na de fraaie vrije bal van Rudy Oussoren. Vanaf de stip mocht Bodegraven opnieuw gelijk maken. Dat was meteen ook voor de laatste keer deze middag. Na een nieuwe afstandstreffer van Mariska Meulstee, mocht haar vakmaatje Peter Koeleman even naar de kant voor de behandeling van een bloedneus. Direct na deze spelonderbreking knalde Melanie Kroon 4-2 door het gele plastic.

Het volgende tegendoelpunt van Vriendenschaar ontstond wat ongelukkig na vermeend afhouden, maar Kelvin Hoogeboom suste de gemoederen door een mooi uitgespeelde kans te benutten. Toen ook Mariska Meulstee een frommeldoorloopbal mocht verzilveren was het eerste gaatje geslagen. Bodegraven kwam terug, opnieuw met hulp van de leidsman, maar ook nu weer was het Hoogeboom die zichzelf uit de rebound een uitstekende kans verwierf en via de uitwijk 7-5 liet aantekenen. De bezoekers bleven in de race door volop te profiteren van de arbitraire beslissingen. Maar nadat Peter Koeleman een strafworp meekreeg (verzilverd door vriendin Mariska), liet Kelvin Hoogeboom opnieuw zien dat hij uitstekend in de wedstrijd zat. Van afstand knalde de lange Mijdrechtenaar 9-6 op het scorebord en kort hierna benutte de onlangs naar Vinkeveen verhuisde Hogeboom ook nog een strafworp. Vlak voor rust deed Vriendenschaar nog iets terug, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers niet: 10-7 ruststand.

Aanvoerder
Captain Kooijman sleepte direct na de pauze zijn team mee in de euforie van het scoren. Door eerst zelf 11-7 te maken en niet veel later ook de vrijheid te benutten die hem gegund werd en opnieuw van afstand 13-8 te laten noteren. Hier tussendoor kon Ruud Oussoren een fraai uitgespeelde kans benutten en scoorde Vriendenschaar nog uit een vrije bal. Een strafworp voor de bezoekers halverwege de tweede helft was het sein voor de thuisploeg om de wat mindere, laconieke spelwijze om te buigen in vasthoudend aanvalsspel. Kelvin Hoogeboom bekroonde zijn sterke optreden met zijn vijfde treffer en ondanks de zoveelste strafworp die Vriendenschaar meekreeg bleef de marge voor de ABN-AMRO ploeg voldoende. Tien minuten voor tijd mocht ook Mariska Meulstee nog een keer op de stip plaats nemen. Het betekende tevens haar vijfde treffer. Drie minuten voor tijd werd het 15-12 en de buit leek binnen. Toch werd ook in de laatste minuut nog drie maal gescoord. Eerst maakte Vriendenschaar 15-13. Maar de bevrijdende treffer van Peter Koeleman kwam hier direct overheen: 16-13. De laatste tegentreffer was nog slechts van belang voor de statistieken: einduitslag 16-14.

Volgende week speelt De Vinken uit in Harmelen tegen het onderaan staande Thor, dat overigens zeker niet bij voorbaat verslagen is, gezien het gelijke spel van zaterdag tegen de andere nummer 2 Weidevogels.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opnieuw winst voor De Vinken 1

Afgelopen zaterdag heeft De Vinken zich op een gedeelde tweede plaats genesteld door in de thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar de volle winst te pakken. In een matig duel waren de Vinkeveners vanaf de eerste minuut de ploeg uit Bodegraven de baas. Deze eerste returnwedstrijd was voor de ABN-AMRO-ploeg een mooie revanche … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: