0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Volop debat tijdens Publieksavond samenwerking Aalsmeer-Amstelveen


Geplaatst op: 13 januari 2012

De speciaal belegde avond over de aanstaande ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen leverde volop debat tussen de aanwezigen en burgemeester Litjens. Door de 120 aanwezigen werden nu en dan stevige noten gekraakt. Sommigen inwoners toonden zich kritisch over de samenwerking. Daarentegen was er ook begrip voor de keuze van het college van B&W.

Vertrouwen
Na een inleiding waarin burgemeester Pieter Litjens de chronologie van de Aalsmeerse zoektocht naar een stevige samenwerkingspartner nog eens de revue liet passeren, kwam hij aan bij het hoofdstuk ‘Amstelveen'. De onderlinge overeenkomsten en het respect voor elkaar in de vele, vele gesprekken gaven het college het vertrouwen dat er in de verdere toekomst goed kan worden samengewerkt. Litjens vertelde dat 2012 het overgangsjaar zal zijn waarin Aalsmeerse ambtenaren de overstap gaan maken naar Amstelveen. Vanaf 1 januari 2013 zijn alle Aalsmeerse ambtenaren officieel in dienst getreden van de gemeente Amstelveen. ‘Dit is dus een ambtelijke fusie', zo benadrukte Litjens, ‘en geen gemeentelijke herindeling'. Hij voegde eraan toe: ‘De zeggenschap over Aalsmeer blijft in Aalsmeer'. Gemeenteraad en dus ook college van B&W blijven dus ‘de baas' over Aalsmeer.

Tal van vragen
De bezoekers konden hun vragen zowel mondeling als schriftelijk stellen, en daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt. Een veelheid van vragen volgde over de bestemming van het gemeentehuis, over de digitalisering, over de beoogde resultaten in betere dienstverlening en efficiency, over bezuinigingen, over de fysieke afstand tussen beide gemeenten, over het plannen van afspraken met ambtenaren en over de zeggenschap over Aalsmeer.
Na bijna twee uur stevig debatteren was er ook nog ruimte voor de aanwezige bezoekers om individueel van gedachten te wisselen met burgemeester Litjens en de wethouders Eurich, Verburg en Van der Hoeven over de samenwerking tussen beide gemeenten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Volop debat tijdens Publieksavond samenwerking Aalsmeer-Amstelveen

De speciaal belegde avond over de aanstaande ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Aalsmeer en Amstelveen leverde volop debat tussen de aanwezigen en burgemeester Litjens. Door de 120 aanwezigen werden nu en dan stevige noten gekraakt. Sommigen inwoners toonden zich kritisch over de samenwerking. Daarentegen was er ook begrip voor de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: