Hertha JO11-1 sluit succesvol en leerzaam jaar af met winst in bekerthriller.

Geplaatst op: 3 januari 2018

Hertha JO11-1 speelde in december de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 thuis tegen MSV ’19 JO11-1.

Na een  bloedstollende wedstrijd trokken de jonge talenten uit Vinkeveen, met sterk verdedigende Loek en Thiago, uiteindelijk aan het kortste einde en sloten zo een leerzaam en mooi jaar af met een overwinning.

Met een kleine vertraging, i.v.m. uitloop van de wedstrijd ervoor, floot scheidsrechter Ricardo Mills voor het begin van de wedstrijd. Al snel bleek dat de jonge Vinkeveners op serieuze tegenstand konden rekenen van de ploeg uit Montfoort.

Een gelijk opgaand begin resulteerden in een kleine kans voor de bezoekers, waarna Hertha onder leiding van aanvoerder Mats en Kick voor wat gevaar konden zorgen aan de andere kant. De schoten waren een prooi voor de keeper van de bezoekers.

Gaandeweg bleek dat de Herthanen door de sneeuwomstandigheden de week ervoor wat ritme misten en kreeg de tegenstander wat meer gelegenheid hun kunsten te vertonen. Dit resulteerde in een kans voor de spits, maar keeper Mike had een prachtige redding in petto.

Het spel golfde op en neer en was voor de neutrale toeschouwer zeker het aankijken meer dan waard. Een paar minuten voor rust, speelde MSV een prima aanval en ineens stond de spits vrij voor keeper Mike. Met een uitstekende sliding bracht Thiago op het allerlaatste moment redding, zodat de tegenstander niet tot scoren kon komen.

De rust werd bereikt met de niet alledaagse score van 0-0.

In de rust kregen de mannen te horen dat ze vooral goed moesten blijven knokken voor een goed resultaat en dat het zeker niet gespeeld was.

Hertha kreeg de 2e helft meer de overhand, maar was vaak slordig in de passing om tot serieuze kansen te komen. Na 8 minuten was het dan toch raak. Via een mooie interceptie op het middenveld, kreeg Julian de bal met een steekpass bij Raslèn die van afstand met een droge schuiver de keeper kansloos liet ,1-0.

Hertha ging door en kreeg gaandeweg meerder kansen en mogelijkheden op meer, maar de keeper van MSV hield zijn doel verder schoon op schoten van Bram, Kick en een kansje voor Mats.

Door het kleine verschil bleef het enorm spannend en geloofde MSV nog in haar kansen. Echter hield de Hertha verdediging met Loek, Sam, Thiago en Julian de boel goed dicht.

Zoals zo vaak zit het venijn in de staart. Hertha gaf onnodig een corner weg in de 25e min en vergat vervolgens scherp te zijn bij een rebound na een goede redding van Mike. MSV kwam met nog 20 seconden te gaan langszij 1-1.

Wat een domper voor de Hertha mannen, want meteen blies de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een bekerwedstrijd dient een winnaar te krijgen dus moesten penalty’s genomen worden om de winnaar te bepalen.

Coach Toine wees Raslèn, Kick en aanvoerder Mats aan als de nemers aan Hertha zijde.

De eerste was voor Raslèn die de bal secuur in de rechter beneden hoek speelde 1-0. Vervolgens een speler van MSV die de bal ook in de hoek probeer te schieten, maar Mike was er als de kippen bij om de bal uit zijn doel te ranselen. De 2e man aan Hertha zijde was Kick, die met een hard en strak schot, a la Johan Neeskens, de keeper kansloos liet 2-0. Een redding van Mike zou de beslissing brengen, maar de spits van MSV bleef koel en bracht de spanning terug 2-1. Aan de jarige aanvoerder Mats te taak de beslissing te brengen. Met een hard en geplaatst schot in de linker beneden hoek scoorde Mats de 3-1 en schoot daarmee Hertha JO11-1 naar de volgende bekerronde. De vreugde en opluchting was groot bij de Hertha boys. Een al met al moeizame maar verdiende overwinning op basis van goede teamgeest en werklust.

In 2018 gaan de Hertha mannen verder met hun seizoen, met oefenwedstrijden, waaronder een wedstrijd tegen een team van FC Utrecht. De jongens kijken er nu al naar uit!

Hertha JO11-1 speelde in december de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 thuis tegen MSV ’19 JO11-1. Na een  bloedstollende wedstrijd trokken de jonge talenten uit Vinkeveen, met sterk verdedigende Loek en Thiago, uiteindelijk aan het kortste einde en sloten zo een leerzaam en mooi jaar af met een overwinning.  … Lees meer »