02 - Senior  sportief actief 2e week

De Amstel eerste in de nachtmarathon "zes uur van Nieuwkoop"


Geplaatst op: 9 januari 2012

Ook dit jaar had Zwem- en polovereniging De Amstel uit Uithoorn/De ronde Venen zich weer ingeschreven voor de "6 uur van Nieuwkoop". In de eerste week van het nieuwe jaar organiseert zwemvereniging De Plas samen met zwembad de Wel een nachtmarathon. Elke zwemmer in een team van acht zwemt elke twee uur een kwartier lang zoveel mogelijk (kilo) meters. Aan het einde van de avond, dus om middernacht wordt de einduitslag bekend gemaakt. Dit jaar deed de Amstel mee met maar liefst drie teams, Amstel-1 (Bart van der Zwaan, Nick Drenth, Stefan Oudshoorn, Thijs Böhm, Ineke Hond, Nick Sijmons, Coen van Haasteren en Rick), Amstel-2 (Elrik Maat, Iris van der Moolen, Mark Visser, Niké van Duijkeren, Judith Reesink, Elmer Kok en Lois van Duijkeren) en Amstel-3 (Vince Sijmons, Mouna Oudshoorn, Romy Verhagen, Valerie Otten, Daniel van der Laan, Fleur van Diemen, Martijn Ottenhof en Bram Degens).

Coach/trainers Rock en Ineke hadden de afgelopen weken tijdens de trainingen al toegewerkt naar deze nachtmarathon door elke training af te sluiten met een kwartiertje "beuken". Al snel bleek zaterdag dat deze aanpak z'n vruchten af ging werpen; al na een uur had Amstel-1 z'n achtervolgers weten af te schudden en werd de voorsprong gedurende de daarop volgende 5 uur alleen maar groter.

Met een totale afstand van 26.650 meter op de 6 uur eindigde Amstel-1 op afstand op de eerste plaats van de 18 teams, met Amstel-2 (23.500 meter) op een zesde en Amstel-3 (20.500 meter) op een keurige twaalfde plaats. En als snelste zwemmer van deze avond eindigde Amstel-lid Bart van der Zwaan met een totaal afgelegde afstand van maar liefst 3550 meter!
Plan voor volgend jaar is om met de 3 Amstelteams op de 1e, 2e en 3e plaats te eindigen en het absolute record uit 1998 van De Gouwe uit Waddinxveen met 29.900 meter te verbeteren. Belofte maakt schuld!

Benieuwd waar die mensen van de Amstel allemaal nog meer mee bezig zijn? Kijk op hun website: www.zpv-de-amstel.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Amstel eerste in de nachtmarathon "zes uur van Nieuwkoop"

Ook dit jaar had Zwem- en polovereniging De Amstel uit Uithoorn/De ronde Venen zich weer ingeschreven voor de "6 uur van Nieuwkoop". In de eerste week van het nieuwe jaar organiseert zwemvereniging De Plas samen met zwembad de Wel een nachtmarathon. Elke zwemmer in een team van acht zwemt elke … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: