VZOD delft onderspit in stevige pot

Geplaatst op: 8 januari 2012

Nadat het tweede en derde team van VZOD in het voorprogramma beiden een prima overwinning boekten tegen hoger gerangschikte ploegen ging het Kudelstaartse publiek eens goed voor het hoofdgerecht zitten. De Proosdijhal zat heerlijk vol, ook de jeugd kwam in groten getale kijken naar wat misschien wel eens hun voorland zal zijn. De trommels en accutoeter werden weer uit de kast gehaald om iedereen in de stemming te brengen. Tegenstander van de Kudelstaarters vandaag was Madjoe, een team wat twee punten onder VZOD stond. Altijd een geduchte tegenstander die het fysiek niet schuwt. Trainer/coach Frits Visser had in de voorafgaande week zijn team klaargestoomd met behulp van videobeelden van de tegenstander en zijn pupillen de nodige tips mee gegeven. Aan de voorbereiding kan het dus niet liggen. Bart Verheul gaf hier meteen al in de eerste minuut gehoor aan door gelijk een doorloopbal te verzilveren. Routinier Willem Mast gaf ook gelijk zijn visitekaartje af door zijn tegenstander zeer fanatiek te verdedigen en zo gelijk de scheidsrechter op zijn nek te krijgen. De toon was op deze wijze gelijk gezet voor de rest van wedstrijd. Nadat Madjoe tegen had gescoord, knalde Wouter Vermeulen van afstand VZOD op voorsprong: 2-1. Madjoe liet zich echter niet gek maken en wachtte rustig hun kansen af. Die kwamen ook en het team wist liefst vijf maal op rij te scoren, waar VZOD niets tegenover zette. De Kudelstaarters bleven echter in zichzelf geloven en onder aanvoering van Verheul, die zijn eigen strafworp verzilverde en een mooie doorloopbal benutte (na een prachtig passje van Josine Verburg binnendoor) stond het twee minuten later alweer 4-6. De door het thuispubliek opgezweepte spelers drukten door en Annika van Os scoorde tweemaal heerlijk van afstand: 6-6. De teams stonden weer naast elkaar en nu was het Madjoe die zichzelf weer moest herpakken. Verburg toonde haar klasse door het team van trainer/coach Visser weer op voorsprong te zetten: 7-6. Maar net als eerder in de eerste helft werd ook deze voorsprong weer uit handen gegeven. VZOD zag Madjoe vier treffers op rij produceren en zo, op een bijzonder ongelegen moment vlak voor rust, op 7-10 komen. Gelukkig wist Verheul na een goede bal van Dineke Westerhof de verkregen strafworp te benutten om zodoende nog enigszins draaglijk de rust op te zoeken: 8-10. Opsteker voor de Kudelstaarters want zij scoorden als eerste na de rust via Van Os met een uitstekend afstandsschot: 9-10. Madjoe scoorde daarna weer tegen maar binnen een oogwenk zette Westerhof (afstand) en Verburg (feilloze vrije bal) VZOD weer naast Madjoe: 11-11. Zo'n wedstrijd kost kracht, beide teams speelden bijzonder onrustig, maakten veel plaatsfouten, waren soms drukker met de strijd in de onderlinge duels en discussie met de scheidsrechter dan met de eigen kansen benutten. Een aantrekkelijk schouwspel voor de neutrale toeschouwer, dat wel. Maar voor een coach een kwelling. Een voorspelling voor het laatste kwartier viel niet te geven. De doelpunten bleken duur in de slotfase, maar helaas voor de Kudelstaarters scoorde Madjoe twee maal: 11-13. Coach Visser bracht verse kracht Donja Passies binnen de lijnen en zij scoorde gelijk van afstand de 12-13. Het vermoeide team van VZOD kon niet nógmaals veerkracht tonen en zag Madjoe nog één treffer maken. Toen de kruitdampen en stofwolken opgetrokken waren, stond er een 12-14 eindstand op het scorebord. VZOD, dat na dit resultaat op de vierde plaats blijft staan, kan zijn wonden likken en aanstaande zaterdag afreizen naar koploper DKV. Trainer/coach Frits Visser na de nederlaag van vandaag: "Gezien het verloop hadden we een gelijk spel verdiend, maar Madjoe ging beter met de omstandigheden en kansen, die beide partijen hadden, om". Doelpuntenmakers: Bart Verheul 4x, Annika van Os 3x, Josine Verburg 2x en Wouter Vermeulen, Dineke Westerhof en Donja Passies 1x.

Nadat het tweede en derde team van VZOD in het voorprogramma beiden een prima overwinning boekten tegen hoger gerangschikte ploegen ging het Kudelstaartse publiek eens goed voor het hoofdgerecht zitten. De Proosdijhal zat heerlijk vol, ook de jeugd kwam in groten getale kijken naar wat misschien wel eens hun voorland … Lees meer »