Spannende korfbalderby’s in De Ronde Venen

Geplaatst op: 21 januari 2018

Afgelopen zaterdag was het weer Derbydag voor De Vinken en Atlantis. Diverse teams van beide korfbalclubs mochten het onderling tegen elkaar opnemen. Nadat De Vinken reserves in een bijzonder spannend duel aan het langste eind trokken, moest De Vinken 1 de winst aan Atlantis laten. De Vinken 2 staat door de 17-16 winst op de nummer 2 Atlantis nu fier op kop en zes punten los van de concurrentie. Vinken 1 zakt terug naar een gedeelde vierde plek.

Drie keer

Atlantis kende zaterdag drie periodes van superscore. De eerste vijf minuten namen de bezoekers uit Mijdrecht in de Vinkeveense sporthal direct het initiatief. Pas in de zevende minuut kon de thuisploeg iets terug doen: 1-4. Tien minuten voor de rust was de stand evenwel weer gelijk: 6-6. Op 7-8 (Dorien Verbruggen had intussen viermaal tegen gescoord) liep Atlantis opnieuw makkelijk scorend uit naar 7-12. De ruststand was 8-12.

Ook in de tweede helft rechtte het Vinkeveense Suiteteam de rug en langzaam maar zeker werden de buren teruggedrongen. Negen minuten voor tijd stond het opnieuw gelijk. Gideon Leeflang maakte het mooiste Vinkendoelpunt uit een lepe passeeractie: 14-16. In het andere vak verschalkte Lieke Melchers haar tegenstandster: 15-16. De 16-16 kwam van de hand van Jerom Stokhof, die deze middag net als Dorien Verbruggen vijfmaal scoorde. Toch bleef het initiatief bij de koplopers in de poule. Op 17-19 volgde een strafworp voor Mijdrecht en in de laatste vijf minuten knalde Atlantis opnieuw enkele keren achter elkaar raak: einduitslag 17-23.

Atlantis voert de ranglijst aan. De Vinken deelt de vierde plek in de poule nu met Helios en de Vinkeveners mogen de komende weken proberen de punten te pakken om behoud in de derde klasse op tijd te bewerkstelligen.

Laatst bewerkt op: 21 januari 2018 13:38

Afgelopen zaterdag was het weer Derbydag voor De Vinken en Atlantis. Diverse teams van beide korfbalclubs mochten het onderling tegen elkaar opnemen. Nadat De Vinken reserves in een bijzonder spannend duel aan het langste eind trokken, moest De Vinken 1 de winst aan Atlantis laten. De Vinken 2 staat door … Lees meer »