Atlantis A1 verliest van DES uit Delft

Geplaatst op: 8 januari 2012

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ging Atlantis A1 op bezoek bij DES A1 in Delft. Dit zou een belangrijke wedstrijd worden, want bij winst blijft Atlantis een stabiele middenmoter, maar bij een nederlaag komt de ploeg in de degradatiezone. Ook voor DES waren de belangen groot, want bij winst zouden zij de laatste plaats verlaten. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke partij korfbal.

Bij Atlantis was er één wijziging in de basis: Eva Haspels nam de plaats in voor de afwezige Megan van Aken. Atlantis A1/Van Dam begon voortvarend aan de klus: het eerste schot van Ciska Taal belandde in de mand, maar ook DES scoorde snel. Toen DES op een 2-1 voorsprong kwam, werd de stand weer gelijkgetrokken via Maarten Helsloot. Opnieuw bracht Ciska Atlantis op voorsprong. Dit bleek het laatste wapenfeit van Atlantis in de eerste helft. De ploeg werd stuk gespeeld door een veel beter DES. Bij de Delftenaren werden zowat alle schoten die richting korf gingen omgezet in doelpunten. Wat Atlantis daar tegenover zette was dramatisch. Er was geen overtuiging in het schot. Elk schot was te kort zodat geen enkele aanval langer duurde dan één schot. DES profiteerde van de wanorde en liep eenvoudig uit naar een ruststand van 11-3.
Dit leek op een schier onoverbrugbare achterstand en de ploeg leek aangeslagen. Dit was zo'n dag waarop niets lukte. Marijke Pauw en Arie Zaal zagen de ploeg worstelen. Hoe was dit mogelijk? Konden zij de ploeg nog oppeppen om er een betere tweede helft uit te persen, ondanks dat geen enkele speler in de wedstrijd zat?

In het begin van de tweede helft toonde Atlantis veerkracht en kwam het tot 11-5. Maar daarna verviel het weer in een foutenfestival waarop DES eenvoudig antwoordde en de uiteindelijk de wedstrijd verdiend won met 16-7. Van de vier doelpunten in de tweede helft waren er drie strafworpen.
Een dramatische wedstrijd die maar gauw vergeten dient te worden. DES was zeker geen topploeg, maar had vandaag alles mee. Atlantis zal zich hopelijk volgende week revancheren. Dan speelt het uit bij TOP in Sassenheim. Doelpunten in de tweede helft kwamen van Jeroen Korver(3x) en Goof van Straaten (1x).

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ging Atlantis A1 op bezoek bij DES A1 in Delft. Dit zou een belangrijke wedstrijd worden, want bij winst blijft Atlantis een stabiele middenmoter, maar bij een nederlaag komt de ploeg in de degradatiezone. Ook voor DES waren de belangen groot, want … Lees meer »