Atlantis 1 wint gemeente derby tegen Vinken 1

Geplaatst op: 22 januari 2018

Afgelopen weekend was het een derbyzaterdag voor de korfballend inwoner van Gemeente de Ronde Venen. Wedstrijden waarvan het publiek zeker is van mooie wedstrijden met veel spanning en strijd. Atlantis 1, 2 en ook Atlantis 3 speelden tegen de Vinken. De punten gingen naar Atlantis 1, Vinken 2 en Atlantis 3. Het door van Walraven gesponsorde Atlantis 1 won met 17-23 de uitwedstrijd tegen de Vinkeveners en kon trots de punten mee naar huis nemen. Hierdoor blijft Atlantis de koploper van de poule!

Voor de wedstrijd werden de spelers en het team van de week voorgesteld aan het publiek. In de verdediging startten Jeroen, Sander, Lynn en Janneke en in de aanval startten Jelmer, Berry, Joyce en Amy.

De Mijdrechtenaren konden met een goed gevoel de wedstrijd starten, want het niveau van de afgelopen wedstrijden en trainingen lag erg hoog, dat gaf vertrouwen. Dit was direct terug te zien bij de start van de wedstrijd. Een flitsende start, met mooie goals, van alle vier de heren bracht de stand naar 0-4. De Vinken leken even van slag, maar herpakte zich knap. De Vinkeveners konden eindelijk mee gaan scoren. Met goals van Berry en Jelmer werd de stand gelijk gebracht naar 6-6. Gelukkig voor de Mijdrechtenaren konden de Vinken absoluut geen grip krijgen op onze snelle Jelmer, hij legde de 6-7 en 6-8 er in. Voor rust werd er nog even gas gegeven en waren het weer alle vier Atlantis heren die de ruststand naar 8-12 brachten. De 12e goal vlak voor rust van Atlantis zorgde ervoor dat het publiek met hun derrière van hun banken af kon komen, door een heerlijke combinatie tussen Sander en Jeroen!

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Coach Arjan Baerveldt gaf aan dat de ploeg moest weten dat Vinken absoluut niet op zou geven en er alles aan zou doen om het nog lastig te maken voor de koploper.

Na rust werden er een tijdje stuivertje gewisseld met een vrije bal van Vinken, een strafworp van Jelmer, schot van de Vinken, goal van Janneke, schot van de Vinken, schot van Maarten naar de 11-15. Maarten? MAARTEN? Eindelijk kon deze vedette, zoals hij zichzelf noemt, weer zijn rentree maken binnen de lijnen. Dat deed hij met twee mooie schoten. Helaas werden de Vinken hierdoor ook even op scherp gezet en maakten zij wat doelpunten achter elkaar waardoor de stand gelijk werd, 16-16. Was het nu tijd voor paniek? Nee, Atlantis bleef relaxed korfballen. Sharon Moen werd in de ploeg gebracht en haar eerste balcontact toverde zij meteen om in een goal. Dit was de genade klap voor de Vinken, want hierna kwamen zij niet meer aan spelen toe. Door goals van Jelmer (2x), Sander (2x), Joyce en Janneke werd de eindstand 17-23 in het voordeel van Atlantis.

Volgende week speelt Atlantis 1 thuis om 18.50 tegen Helios in Sporthal de Phoenix.

Laatst bewerkt op: 22 januari 2018 11:28

Afgelopen weekend was het een derbyzaterdag voor de korfballend inwoner van Gemeente de Ronde Venen. Wedstrijden waarvan het publiek zeker is van mooie wedstrijden met veel spanning en strijd. Atlantis 1, 2 en ook Atlantis 3 speelden tegen de Vinken. De punten gingen naar Atlantis 1, Vinken 2 en Atlantis … Lees meer »