Atlantis 3 komt tekort in streekderby

Geplaatst op: 8 januari 2012

Atlantis 3 begon deze week met Arjen Markus, Steven Gortenmulder, Ilona Pauw en Wilma Kranenburg in de aanval. In de verdediging stonden: Barry van der Waa, Niels Reurings, Ilse Stolk en Sandra Pronk. Atlantis kwam sterk uit de startblokken. Al in de eerste aanval kreeg het team een strafworp mee die feilloos benut werd. Ook de 2-0 stond al gauw op het scorebord. Helaas waren De Vinken nu wakker geschud en begon hun doelpuntenmachine ook te draaien. Binnen een mum van tijd stond het 4-9 voor de bezoekers uit Vinkeveen. Atlantis knokte voor wat ze waard was, maar wist het gat niet kleiner te maken dan drie doelpunten, de stand ondertussen: 6-9. Het scorebord stond op 9-15 toen het rustsignaal klonk.
Ondanks de vrij grote achterstand zag Atlantis nog wel kansen om de wedstrijd in hun voordeel om te buigen. Daarvoor moest er wel strakker verdedigd worden, zodat De Vinken niet meer kans kreeg om vrij te schieten. Verder zou er beter geplaatst moeten gaan worden. De bal moest het werk gaan doen, dan zouden de doelpunten vanzelf gaan vallen.
Vol vertrouwen ging Atlantis de tweede helft in. Manon van Scheppingen kwam in het veld voor Ilona. Net als in de eerste helft waren de eerste minuten voor Atlantis. Weer werden er twee doelpunten gemaakt, waardoor het gat verkleind werd naar 11-15. De Vinken wisten echter snel met een schot te antwoorden. Daarna volgde er een lange fase waarin beide teams niet tot scoren konden komen. Zowel Atlantis als De Vinken verdedigde sterk. Het waren De Vinken die na ruim een kwartier een opening in de verdediging van Atlantis wisten te vinden. Ze breidden het gat uit naar zeven doelpunten: 11-18. Atlantis probeerde zich nog terug te vechten, maar dit bleek tevergeefs: het verschil werd niet meer kleiner. Uiteindelijk kwam de einduitslag op 13-20 te staan.
Atlantis 3 is teleurgesteld dat het 2012 niet met een winst heeft kunnen beginnen. Alle pijlen worden nu gericht op de volgende wedstrijd. Op 14 januari staat de thuiswedstrijd tegen VZOD 3 op het programma. De wedstrijd begint om 18:05 uur in de Phoenixhal in Mijdrecht. U bent allen van harte uitgenodigd om Atlantis aan te komen moedigen.

Atlantis 3 komt tekort in streekderbyZaterdag 7 januari stond de streekderby tussen de derde teams van Atlantis en De Vinken op het programma. In een doelpuntrijke wedstrijd trok het door Van Der Laan gesponsorde Atlantis 3 uiteindelijk aan het kortste eind. Het werd 13-20 in het voordeel van De Vinken. … Lees meer »