02 - Senior  sportief actief 2e week

Inschrijving geopend voor PK Sport Bosdijkloop


Geplaatst op: 8 januari 2012

Zondag 19 februari klinkt op de Kerklaan in Vinkeveen het startschot voor de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop. Toer Trimclub De Merel organiseert dit hardloopevenement voor de 34ste keer. Iedereen is van harte welkom bij deze gezellige loop in de winterperiode.

Het aantal deelnemers nam de afgelopen jaren gestadig toe. Het succes is mede te danken aan de gezellige ambiance in en om sporthal De Boei in Vinkeveen en aan het mooie parcours. Daarbij spelen voor de lange afstanden de prachtige natuur van enerzijds de Vinkeveense Plassen en anderzijds het recreatieterrein Bosdijk een grote rol. De altijd variërende weersomstandigheden bepalen doorgaans het karakter van deze klassieker.

De lopers kunnen kiezen uit een halve marathon (deelname vanaf 16 jaar) en een 10-kilometerloop, beide door het fraaie buitengebied van Vinkeveen, en een 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen. Deze afstanden zijn zowel geschikt voor wedstrijdlopers als voor recreanten. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een loop van 1,7 kilometer, eveneens door de kern van Vinkeveen.
Start en finish zijn vlakbij sporthal De Boei in Vinkeveen (Kerklaan 32). Deze sporthal is een fraaie en ruime accommodatie, voorzien van kleedruimten, douches en een foyer met horeca-faciliteiten. Er is EHBO, ook is er een masseur om de benen voor en na de loop te laten masseren.

Doe ook mee!
Meedoen is eenvoudig, ga naar www.inschrijven.nl. Hierdoor hoef je op de dag van de loop geen inschrijfformulier in te vullen. Het inschrijfgeld betaal je op 19 februari, de dag van de loop, contant in De Boei bij het afhalen van het startnummer en de veterchip. Bij voorinschrijving bedraagt het inschrijfgeld voor de halve marathon en de 10-kilometerloop 6 euro en voor de 5-kilometerloop 4 euro. Deelname aan de jeugdloop is gratis!
Het inschrijfgeld is inclusief het startnummer en het gebruik van de (huur)chip. Per groep voorinschrijven is ook mogelijk, aanmelden via e-mail naar bosdijkloop@gmail.com. Voorinschrijven is mogelijk tot en met 16 februari. Let op: de voorinschrijving is 1 euro goedkoper dan de inschrijving op de dag van de loop zelf. Inschrijven in De Boei kan op 19 februari vanaf 10.30 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start.

Tijdwaarneming, starttijden, parcours en waterposten

We maken gebruik van elektronische tijdwaarneming, via een chip aan de schoen. Je krijgt de chip bij het afhalen van het startnummer. Na de finish nemen vrijwilligers de chip weer in. De start van de halve marathon is om 12.00 uur, de 10 kilometer om 12.05 uur, de 5 kilometer om 12.10 uur en de 1,7 kilometer jeugdloop om 12.12 uur. Het parcours is vlak en over verharde wegen. Vele vrijwilligers zorgen voor een veilige route. De kilometerpunten worden bij alle afstanden met grote kilometerborden aan de zijkant van de weg aangegeven, per afstand een andere kleur, en één bord per kilometer. Wil je alvast de route zien? Ga naar www.ttcdemerel.nl, per afstand staat daar een plattegrond met een routebeschrijving. De kleur van de route correspondeert met de kleur van het startnummer. Op verzoek van de lopers op de halve marathon zijn er meer waterposten, namelijk drie (na 4½, 11 en 18 kilometer). Op de 10 kilometer is er één waterpost (na 7 kilometer). Alle posten zijn voorzien van water, sportdrank (Isostar Lemon) en sinaasappels. Na de finish zijn er flesjes water.

Informatie
Meer weten over de PK Sport Bosdijkloop? Kijk op www.ttcdemerel.nl, bel Peter Meijer (tel. 06-48013782), e-mail naar bosdijkloop@gmail.com of volg ons op Twitter (@Bosdijkloop).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Inschrijving geopend voor PK Sport Bosdijkloop

Zondag 19 februari klinkt op de Kerklaan in Vinkeveen het startschot voor de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop. Toer Trimclub De Merel organiseert dit hardloopevenement voor de 34ste keer. Iedereen is van harte welkom bij deze gezellige loop in de winterperiode. Het aantal deelnemers nam de afgelopen jaren gestadig toe. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: