Winst voor De Vinken

Geplaatst op: 28 januari 2018

Aangemoedigd door het team van de week, de F1, dat zelf met 20-7 succesvol was die morgen, kwam het Suiteteam sterk uit de startblokken. Binnen zes seconden was het 1-0 na een doorloopbal van Aanvoerster Annick Stokhof. Vijf minuten later mochten de bezoekers uit Enkhuizen nivelleren vanaf de stip: 1-1. Direct hierna evenwel bracht beoogd preses van De Vinken, Kelvin Hoogeboom de stand op 2-1 en zijn eigen totaal boven de magische 400 treffers in officiële competitiewedstrijden van het vlaggenschip. Vakmaatje Jerom Stokhof liet vervolgens 3-1 noteren. Daarna ging De Vinken even los. Gideon Leeflang scoorde van afstand en na twee afgekeurde Vinkentreffers konden Annick en Jerom de stand naar 6-1 tillen. De in de vijftiende minuut door Lieke Melchers meegekregen strafworp werd door Hoogeboom verzilverd: 7-1. “En nu doordrukken!”, was de opdracht van Vinken’s coach Dirk van der Vliet. Daar kwam het echter niet van.

DTS scoorde tegen en na een benutte strafworp (Annick Stokhof) mocht ook Enkhuizen tweemaal op tweeëneenhalve meter aanleggen: 8-4.  Tot de rust bleef het initiatief duidelijk bij de thuisploeg. Rutger Woud poeierde tweemaal van afstand raak. Dorien Verbruggen was eveneens trefzeker en Jerom Stokhof liet via een doorloopbal zijn derde noteren. Op slag van rust zorgde Rutger Woud voor 13-5, waarop DTS nog eenmaal antwoordde: 13-6 ruststand.

De tweede helft was ondanks regelmatig scoren toch minder aantrekkelijk. DTS was niet bij machte om echt aan te haken en De Vinken liet het scoringspercentage naar een bedenkelijk niveau zakken. Doelpunten van Kelvin Hoogeboom, Annick Stokhof, Dorien Verbruggen, Roosmarijn Mooij, Rutger Woud en Jerom Stokhof tilden de thuisploeg naar een 19-9 tussenstand. Het meeste applaus oogstte de in het veld gekomen Romy Bras, die haar debuut extra glans gaf met een mooie afstandstreffer: 20-10. In de laatste minuut zou ook Enkhuizen

Voor de korfballers van Vinkeveen vielen de doelpunten afgelopen zaterdag weer eens in de juiste korf. Na drie verloren partijen in het nieuwe jaar moest het onderaan staande DTS eraan geloven: de thuisploeg zegevierde met 21-12. Aangemoedigd door het team van de week, de F1, dat zelf met 20-7 succesvol … Lees meer »