Prima begin van 2018 voor KDO met een driepunter tegen Alphen

Geplaatst op: 28 januari 2018

Na een geslaagd voetbalkamp in Oostende, diverse trainingen en twee oefenwedstrijden, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Voor het eigen publiek kwam de grootste concurrent van vorig seizoen in de derde klasse, Alphen, op bezoek. De Alphenaren kende een moeizame eerste competitiehelft en wisten als promovendus in totaal tien punten te pakken. Hiermee bivakkeerde Alphen voor aanvang van de wedstrijd op de dertiende plaats. Voor KDO was dit hierdoor direct een cruciale wedstrijd en was het zaak om afstand te nemen van de onderste regionen. Trainer Raymond de Jong kon tegen Alphen alleen niet beschikken over Joris Kortenhorst (gebroken teen).

Van meet af aan namen de Kwakelaars het initiatief in de wedstrijd. Doordat Alphen 4-4-2 speelde in plaats van 4-3-3, besloot KDO al snel direct druk te gaan zetten in de opbouw van de Alphense verdediging. In de 3e minuut leidde dit overwicht al snel tot een openingsdoelpunt. Na een prima pass van Menno Lingeman op Mathijs van Rijn, schoot laatstgenoemde de bal door de benen van de Alphense doelman heen, 1-0. KDO, met Sven Vlasman voor het eerst sinds 2,5 jaar weer in de basis, maakte het spel en Alphen had hier geen enkel weerwoord op. In de 20e minuut was het dan ook niet verrassend dat het 2-0 werd. Thijs Plasmeijer werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied, waardoor KDO een strafschop kreeg. Jim Klijn ging achter de bal staan en tekende uiterst koelbloedig de tweede Kwakelse treffer van de middag aan. In het restant van de eerste helft kreeg Menno Lingeman nog een prima kans op de 3-0 en zorgde enkele corners en vrije trappen tot veel onrust achterin bij Alphen. Uiteindelijk werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft speelde KDO met de wind in de rug en wilde het snel de wedstrijd op slot gooien. Alphen vocht voor haar laatste kans en oogde beduidend scherper dan in de eerste driekwartier. In de 63e minuut kwam de spanning ook daadwerkelijk terug in de wedstrijd, toen Alphen de 2-1 wist te maken. Gelukkig raakte KDO hierdoor niet van slag en bleef het strijden voor elke bal. Na een oppermachtige actie van Mathijs van Rijn aan de linkerkant van het veld, werd zowel Mathijs (op de achterlijn) als Jesse Stange (rond de penaltystip) gevloerd in het zestienmetergebied. Dit resulteerde in de tweede strafschop van de middag en het tweede doelpunt van Jim Klijn, 3-1. Nadat de Alphense grensrechter tot tweemaal toe zijn ploeg behoedde van een grotere achterstand, wist KDO in de 78e minuut alsnog de 4-1 te maken. Jesse Stange, deze middag spelend als linksbuiten, strafte geklungel van de Alphense doelman af en maakte tot zijn grote genoegen het vierde Kwakelse doelpunt. In de slotminuten gunde Raymond de Jong zijn wisselspelers ook enkele speelminuten en kwam de terechte overwinning geen moment meer in gevaar.

Door deze zeer belangrijke driepunter heeft KDO het verschil met Alphen vergroot naar zeven punten en is de weg omhoog ingeslagen. Doordat de top vijf in de 2e klasse C niet wist te winnen, worden de onderlinge verschillen alleen nog maar kleiner. De Kwakelaars stijgen ‘slechts’ 1 plaats en staan nu 9e, maar het verschil met bijvoorbeeld nummer twee RKDEO is vijf punten. Volgende week speelt KDO de uitwedstrijd tegen nummer vijf TAC’90. In de eerste competitiewedstrijd etaleerde het Hindoestaanse elftal in De Kwakel zijn klasse en won het verdiend met 0-4. Echter werden hun prestaties, na 12 punten uit 4 wedstrijden, steeds wisselvalliger. Kortom, wellicht maakt KDO a.s. zondag in Den Haag wel veel meer kans dan eind september jl. Op basis van het spel tegen Alphen kan volgende week zo maar de volgende horde richting de subtop worden genomen.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman (87e Frank Hogerwerf), Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thijs Plasmeijer, Bart Hoving (83e Bas Kok), Mathijs van Rijn (83e Max Wessels), Joeri Stange en Jesse Stange.

Na een geslaagd voetbalkamp in Oostende, diverse trainingen en twee oefenwedstrijden, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van 2018 op het programma. Voor het eigen publiek kwam de grootste concurrent van vorig seizoen in de derde klasse, Alphen, op bezoek. De Alphenaren kende een moeizame eerste competitiehelft … Lees meer »