001 - BikeOK
Geslaagden bij VIOS

Geslaagden bij VIOS


Geplaatst op: 28 januari 2018

Op 27 januari gingen 2 jeugdleden van VIOS, Marit Kuijlenburg en Fabienne Mayenburg in het clubgebouw van zustervereniging Prinses Irene in Huizen op voor het HaFaBra A praktijkexamen op trompet. En het goede nieuws is dat ze na het op- niet zijn afgegaan maar met vlag en wimpel zijn geslaagd. Weer 2 trompet-babes die binnenkort de Show- & Marchingband van VIOS bij straatparades en taptoes komen versterken.

Slagen voor je HaFaBra examen doe je niet zomaar even. Daar gaan natuurlijk wel de nodige lessen en veel oefenen aan vooraf. Marit was er al vroeg bij. Niet in het minst omdat moeder Maddy zeer muzikaal is en al heel wat jaartjes bij VIOS het Opleidingorkest onder haar hoede heeft. Als 4-jarige blies Marit haar eerste nootjes al weg. Na deze eerste nootjes onder de vleugels van moeder, vervolgde Marit haar opleiding bij Hans van Hees, voormalig dirigent van Viribus Unitis in Wilnis en recentelijk bij Peter van Dinther, voormalig trompettist bij de Marinierskapel. Niet de minsten mogen we wel stellen. Marit is nu anderhalf jaar lid van VIOS en nu dus al met een gemiddeld eindcijfer van 7,1 gediplomeerd trompettiste.

Fabiënne komt ook uit een muzikale familie. Met vader ‘tambour-maître’ John tevens voorzitter van VIOS en meer dan verdienstelijk trombonist en nog twee “grote” zussen in de VIOS showband, trad Fabiënne eerst bij de majorette afdeling, het huidige TwirlPower, in de voetsporen van moeder Colinda. Al snel ging Fabiënne ook bij de MusicKidz en omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, viel ze daar voor de charmes van de trompet. Na de MusicKidz ging Fabiënne op les bij Dick Hesselink, docent bij Kunst Rond De Venen. Daar werkte ze in goed 2 jaartjes toe naar eerst het theorie-examen en nu dus met een gemiddeld eindcijfer van 7,3 geslaagd voor HaFaBra A trompet.

Beide dames zullen op 8 april in sporthal De Phoenix tijdens de VIOS Seizoenpresentatie samen met de andere kinderen van het Opleidingorkest en alle andere afdelingen van VIOS te bewonderen zijn. Zet de datum vast in je agenda!

Er zijn dus meerdere wegen die naar VIOS leiden. Je kunt al jong beginnen bij de gratis ShowKidz of lid worden van TwirlPower Dan zijn daar de gratis MusicKidz, maar je kunt bij en via VIOS ook direct op les bij bv. Kunst Rond de Venen. Heb je al de nodige ervaring op slagwerk, een koperblaasinstrument of saxofoon, dan kun je al dan niet met wat bijles, direct mee repeteren en optreden met de Show- & Marchingband en/of dweilorkest DORST en van daaruit ook weer meedoen met de gezellige themaorkesten Zwartepietenbende en WinterWonderBand. Mogelijkheden genoeg dus. Kijk maar eens op de sites vios-mijdrecht.nl, dweilorkest-dorst.nl, zwartepietenbende.nl en winterwonderband-mijdrecht.nl. Of stuur een mailtje met je vraag of interesse naar info@vios-mijdrecht.nl. Dan neemt VIOS contact met je op. Makkelijker kunnen ze het niet maken, veel leuker wel!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagden bij VIOS

Op 27 januari gingen 2 jeugdleden van VIOS, Marit Kuijlenburg en Fabienne Mayenburg in het clubgebouw van zustervereniging Prinses Irene in Huizen op voor het HaFaBra A praktijkexamen op trompet. En het goede nieuws is dat ze na het op- niet zijn afgegaan maar met vlag en wimpel zijn geslaagd. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: