De Vinken doet goede zaken

Geplaatst op: 8 januari 2012

De top van de tweede klasse H heeft afgelopen zaterdag averij opgelopen. Koploper Fiks moest in De Vinken de meerdere erkennen. Nummer twee Weidevogels verloor verrassend van Fluks. De nu nieuwe koploper Pernix wist in een doelpuntrijk duel nummer 4 Vriendenschaar te verslaan. De Vinkeveense korfballers, die in een spannend duel het bezoekende Fiks net voor konden blijven, schoven hierdoor een plaatsje op naar het linker rijtje.

Johan Kroon
Het valt de sympathieke trainer-coach Fred Straatman toch zwaar om drie maal in de week vanuit de Betuwe heen en weer te reizen naar Vinkeveen om bij De Vinken het begeleidingswerk uit te voeren. Vandaar dat Straatman onlangs aangaf, ondanks de prettige samenwerking en de acceptabele resultaten, toch af te zien van contractverlenging bij de Vinkeveens korfballers. De technische commissie van De Vinken heeft na ampel beraad in eigen gelederen een capabele opvolger gevonden in de persoon van Johan Kroon. Kroon is binnen de club bijzonder succesvol geweest als speler en de laatste jaren een gewaardeerd (jeugd-)trainer. Met de enthousiaste inbreng van de gymnastiekdocent van het VLC in Mijdrecht krijgt De Vinken een gewiekste trainer-coach, die bij voorbaat garant staat voor het nodige spektakel.

Gelijkwaardig
De Vinken moest aantreden tegen de koploper Fiks uit Oegstgeest. Na drie gewonnen partijen en evenveel verloren wedstrijden was deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar een flinke uitdaging. Met Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman in de aanval en Joyce Kroon, Silvia Oussoren, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de verdediging betraden de Vinkeveners op volle oorlogssterkte het strijdperk.
Al in de eerste minuut viel aan beide zijden een strafworp. Zowel de bezoekers als de thuisploeg faalden niet: 1-1. Daarna nam Fiks heel even afstand, maar direct na de 1-3 knalde Mariska Meulstee de 2-3 door het plastic. Goed interrumperen van Joyce Kroon leverde De Vinken veelvuldig balbezit op, waardoor Peter Koeleman de stand weer in evenwicht kon brengen. Een gemiste strafworp van Fiks gaf De Vinken extra vleugels. Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom waren beide trefzeker en ook aanvoerder Peter Kooijman deed een duit in het zakje: 6-3. Binnen vijf minuten hadden de lijstaanvoerders deze achterstand alweer teniet gedaan. Ondanks een door Kelvin Hoogeboom benutte stip, Silvia Oussoren werd bij een doelpoging de bal uit handen geslagen, was het tien minuten voor rust 7-8 voor Oegstgeest.
De zusjes Kroon bogen deze achterstand weer om in een Vinkeveense voorsprong: de 8-8 was een omdraaibal van Joyce en Melanie was direct hierop trefzeker van afstand. Peter Kooijman was alert in de rebound en niet veel later kon Hoogeboom uit de rebound vakmaatje Oussoren aanspelen, die gretig de 11-8 liet noteren. Fiks bepaalde de ruststand op 11-9.

Vinkeveens kwartiertje
Gesterkt door een goede eerste helft betrad De Vinken na rust vol zelfvertrouwen het veld. Mariska Meulstee maakte haar derde en vierde doelpunt, door van afstand 12-9 en 13-9 te scoren. Na een tegentreffer was ook Kelvin Hoogeboom opnieuw succesvol en een kwartier voor tijd stond De Vinken na een benutte strafworp op een riante 15-10 voorsprong. Toen enkele minuten later ook Ruud Oussoren een vrije bal keurig verzilverde leek er bij 16-11 en nog tien minuten te gaan geen vuiltje aan de lucht. Fiks gaf zich echter geenszins gewonnen. Langzaam maar zeker kwamen de bezoekers weer naderbij. Zes minuten voor tijd was het 16-12 en twee minuten later 16-13. In de laatste minuut scoorde Fiks nog twee maal (16-15), maar de wedstrijd was gespeeld en beide punten bleven keurig in Vinkeveen.

Komende zaterdag speelt De Vinken opnieuw een thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar. In een poule waar iedereen van iedereen kan winnen opnieuw een flinke uitdaging. In de uitwedstrijd in Bodegraven verloor De Vinken ruim. Inmiddels lijken de kansen gekeerd. De inzet is aanhaken bij de kopgroep of terugvallen in de middenmoot. Aanvang 16.00 uur in de sporthal van Vinkeveen.

De top van de tweede klasse H heeft afgelopen zaterdag averij opgelopen. Koploper Fiks moest in De Vinken de meerdere erkennen. Nummer twee Weidevogels verloor verrassend van Fluks. De nu nieuwe koploper Pernix wist in een doelpuntrijk duel nummer 4 Vriendenschaar te verslaan. De Vinkeveense korfballers, die in een spannend … Lees meer »