VZOD/FIQAS kan geen potten breken tegen koploper

Geplaatst op: 5 februari 2018

Afgelopen zaterdag kwam Velocitas uit Leiderdorp op bezoek in de Proosdijhal bij het op de zesde plaats staande VZOD/FIQAS. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en het was Paul te Riele die zijn eerste balcontact achter de korf direct omzette in een doelpunt. Jessica Zeijerveld bracht enkele minuten later de stand op 2-0 na een mooie combinatie met Hanna Viet. Het eerste kwart van de wedstrijd was er sprake van twee gelijkwaardige ploegen. Langzaam trok de koploper het initiatief echter naar zich toe. Via een 5-5 gelijke stand werd er een klein gaatje geslagen 5-7. Het aanvalsspel van de bezoekers was beter verzorgd. Goede rebound maakte herhaal-schieten mogelijk. Aan de inzet van VZOD/FIQAS lag het zeker niet, maar het afmaken van de kansen, daar lag het probleem. Met name het zuivere schot van de Velocitas heren deed VZOD/FIQAS in deze beslissende fase de das om. Bij 6-10 van de goed spelende Hanna Viet, die via een afstandsschot de marge nog eenmaal op drie doelpunten bracht: 7-10. In de 'dying seconds' van de eerste helft bepaalden de bezoekers uit Leiderdorp de ruststand op 7-12.

In de tweede helft was er sprake van een duidelijk klasse verschil tussen een ploeg die gaat voor het kampioenschap en een team wat op de zesde plaats staat. Velocitas gaf de Kudelstaartse aanvallers heel weinig ruimte. Gezegd moet worden dat ook in de tweede helft er door de thuisploeg met veel inzet gespeeld werd. Alleen met inzet spelen is echter niet genoeg, ook slim zijn en goed inschatten waar de kansen liggen is belangrijk voor een goed resultaat. Maar het gemis dit seizoen van ervaren spelers als Martijn Vervark (gestopt) en Josine Verburg (speelt reserve korfballeague bij KZ) is duidelijk voelbaar. Voor jonge spelers als bijvoorbeeld talent Vincent Algra mag niet verwacht worden dat zij de opengevallen plaatsen 'even invullen'. Na het laatste fluitsignaal stond er een stand van 12-28 op het scorebord. Het is zaak voor trainer/coach Gradus van Limpt om met zijn ploeg snel 'de knop om te zetten', niet van slag te zijn van een nederlaag tegen de koploper, maar zorgen dat de focus snel komt te liggen bij de belangrijke wedstrijd van volgende week, als het op de onderste plaats staande Crescendo op bezoek komt. Aanvang wedstrijd volgende week zaterdag om 17.35 in de Proosdijhal.

Afgelopen zaterdag kwam Velocitas uit Leiderdorp op bezoek in de Proosdijhal bij het op de zesde plaats staande VZOD/FIQAS. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en het was Paul te Riele die zijn eerste balcontact achter de korf direct omzette in een doelpunt. Jessica Zeijerveld bracht enkele minuten … Lees meer »