BlomBlom Mijdrecht

Nieuwe cursussen bij 'De Paraplu’


Geplaatst op: 5 januari 2012

Komende weken, eind januari, starten bij de Stichting 'Paraplu' enkele nieuwe, interessante en zeer leerzame cursussen, zowel creatieve als zeer praktische cursussen. Voor deze cursussen bestaat nog de mogelijkheid om in te schrijven.
Verdiepingscursus Reiki 1
Deze cursus is voor mensen die een Reiki 1 cursus hebben gedaan en dus bekend zijn met Reiki en de behoefte voelen om hier in een groep wat intensiever mee bezig te zijn en behandelingen onderling uit te wisselen.
De cursus wordt geleid door twee zeer ervaren Reiki-masters, te weten docente M. Castrikum en mede-docent is A. Borsboom. De cursusbijdrage is inclusief 4 kopjes thee of koffie of glas water per dagdeel.
De cursus wordt gehouden op 4 zondagochtenden van 10.30-12.30 uur, op n 22 januari 2012 tot en met 18 maart 2012. De totale kosten bedragen € 45,00.

Abstract Schilderen met Materie
"De doelstelling van deze cursus is om u de abstracte schildermethode met materie aan te leren. Hieronder wordt verstaan: het gebruik van veelal natuurlijke materialen bijvoorbeeld. zand, steen, hout etc. Eigenlijk alle materialen waarin mogelijkheden zijn en die een creatief gevoel geven," zegt mevrouw Lidy Tijssen, de docente van deze cursus.
Tijdens de cursus wordt het gevoel voor vorm, lijn, kleurencombinatie, harmonie en het gebruik van materie uitgelegd. De deelnemers zijn helemaal vrij in expressiviteit.
De materiaalkosten bedragen € 10,00, dit is incl. het doek van 60x60 cm en de gel. Nodig zijn: schort, oud bord, potlood, gum, acrylverf, penselen en schetsblok A4 en niet uw mooiste kleding.
De cursus is verdeeld over 10 dagdelen op de woensdagen 25 januari tot en met 4 april van 19.30 tot 22.00 uur en de totale kosten bedragen € 54,00.
Opfriscursus Verkeer en Veiligheid
"Een bijzonder praktische cursus met name voor bestuurders die al geruime tijd hun rijbewijs hebben. In de loop der jaren is er veel gebeurd in de WegenVerkeersWet waarvan de meeste bestuurders nauwelijks afweten. Dit kan soms voor gevaarlijke situaties zorgen," horen we uit de mond van Wim van Dijkhuizen, een erkende instructeur van Alblas Verkeersschool. "Als u uzelf ook een verkeersupdate gunt, meld u dan nu aan voor deze cursus".
Deze typische en belangrijke opfriscursus vindt plaats op dinsdag 24 januari van 13.30 tot 15.30 uur, kosten € 16,00.

Teken- en Basistechnieken
Blok 3: " Natuurtekenen in elk seizoen"
"Dit cursusblok is een vervolg op blok 1 en de deelnemers leren, al tekenend naar de natuur, een eigen stijl van tekenen te ontwikkelen. Er wordt nader ingegaan op details aan planten en bloemen", verduidelijkt docente Joke Reurings." Naast potlood komt het gebruik van inkt en aquarel aan de orde. We ontdekken de schoonheid van de natuur en worden verrast door de verscheidenheid aan vorm en kleur. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom".
De te gebruiken materialen zijn tekenpotloden B en 1B, een kneedgum, een schetsblok en een aquarelblok van ca. 30-40 cm., aquarelverf en -kwasten en Oost-Indische inkt.
De cursus bestaat uit 8 dagdelen op maandagen 30 januari tot en met 26 maart van 09.30 tot 11.30 uur, kosten € 36,00.
Informatie en Inschrijven
Nadere informatie over deze en andere cursussen en workshops kunt u vinden in het programmaboekje - af te halen bij de 'Paraplu' en op de website www.stichtingparaplu.nl.Voor aanmelding kan men online inschrijven of een inschrijfformulier worden ingeleverd dat kan worden gedownload op de website www.stichtingparaplu.nl, of afgehaald en ingeleverd bij de "Paraplu", Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Via email kan men altijd terecht op info@stichtingparaplu.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe cursussen bij 'De Paraplu’

Komende weken, eind januari, starten bij de Stichting 'Paraplu' enkele nieuwe, interessante en zeer leerzame cursussen, zowel creatieve als zeer praktische cursussen. Voor deze cursussen bestaat nog de mogelijkheid om in te schrijven.Verdiepingscursus Reiki 1Deze cursus is voor mensen die een Reiki 1 cursus hebben gedaan en dus bekend zijn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: