CSW pakt kostbare punten

Geplaatst op: 11 februari 2018

CSW pakte zaterdag op eigen veld 3 kostbare punten tegen Sportlust ’46 uit Woerden. Kampioenskandidaat Sportlust moest met een 2-1 nederlaag afreizen richting Woerden.

CSW liet zich zaterdag niet de kaas van het brood eten en wist dat het zich fel moest wapenen tegen een beter voetballend Sportlust. De duels werden messcherp aangegaan en zodoende kon Sportlust weinig tot niets creëren. In aanvallend opzicht deelde CSW wat speldenprikjes uit maar kon ook nog niet echt gevaarlijk worden.

Toch kwam de ploeg van trainer Servinus na een kwartier spelen aan de leiding. Robert Mulder bediende aan de zijkant van het veld Menno v.d. Leeden. V.d. Leeden dribbelde in en vanaf de zijkant van de zestienmeter krulde hij de bal schitterend via de binnenkant van de paal in de verste hoek. Lang mocht CSW niet nagenieten van deze voorsprong want 4 minuten later was de stand alweer gelijk getrokken. Sportlust kreeg een hoekschop te verwerken die in eerste instantie werd afgeslagen maar bij de daarop volgende voorzet verdween de bal heel ongelukkig via het been van een CSW-er in het doel. De wedstrijd bleef in evenwicht en beide ploegen kregen wat hoekschoppen te verwerken maar vooral van CSW kant waren deze niet al te best.Menno v.d. Leeden was dicht bij de 2-1 maar zijn schot bij de eerste paal werd knap gekeerd door de doelman. Sportlust kwam een aantal malen gevaarlijk door via hun rechterkant maar miste gelukkig voor CSW de juiste precisie bij het vervolg. Vlak voor rust kwam CSW heel goed weg toen uit een snelle counter de bal op de paal belandde.

Na rust een aandringend Sportlust dat op zoek ging naar de drie punten. Maar zoals al eerder gezegd was CSW deze middag zeer verbeten in de duels en daar had Sportlust het duidelijk heel moeilijk mee. CSW stond verdedigend prima opgesteld en het gevaar kwam dan ook vooral uit wat hoekschoppen. Ook schoten van afstand leverde voor Sportlust niet het gewenste resultaat op. Sportlust claimde wel een voorsprong maar toen doelman Santangelo de bal al vast had met 2 handen werd de bal in het doel gewerkt. Op advies van de assistent scheidsrechter werd deze goal dan ook geheel terecht afgekeurd. CSW kwam er spaarzaam uit maar wist toch nog wel een paar hoekschoppen af te dwingen en tien minuten voor tijd wist het zelfs te scoren uit een hoekschop. Menno v.d. Leeden bracht de bal bij de tweede paal en   vervolgens door Erik Mulder schitterend ingekopt. De bal werd nog wel weggehaald door een verdediger van Sportlust maar dit was volgens de assistent scheidsrechter achter de doellijn dus een voorsprong voor CSW. Lange minuten volgden voor CSW maar Sportlust was deze middag niet bij machte om de CSW muur te slechten en zodoende 3 zeer kostbare punten voor CSW.

CSW pakte zaterdag op eigen veld 3 kostbare punten tegen Sportlust ’46 uit Woerden. Kampioenskandidaat Sportlust moest met een 2-1 nederlaag afreizen richting Woerden.  CSW liet zich zaterdag niet de kaas van het brood eten en wist dat het zich fel moest wapenen tegen een beter voetballend Sportlust. De duels … Lees meer »