KDO verliest in slotfase nipt van grimmig Pancratius

Geplaatst op: 12 februari 2018

Na twee overwinningen op rij in 2018 kwam afgelopen zondag Pancratius op bezoek in De Kwakel. De ploeg uit Badhoevedorp verloor daarentegen haar eerste twee wedstrijden na de winterstop en snakte dus naar een goed resultaat tegen KDO. Trainer Raymond de Jong kon tegen Pancratius niet beschikken over Thijs Plasmeijer (afwezig), hiervoor in de plaats startte ‘good-old’ Rick Kruit als rechteraanvaller.

Al snel werd in de eerste helft duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Op het Kwakelse gras was het eerste wapenfeit voor KDO. In de 10e minuut kreeg Mathijs van Rijn een mogelijkheid vanaf de linkerkant met zijn linkerbeen, maar zijn inzet ging net over. In de 25e minuut was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een strakke voorzet van de rechtsbuiten van Pancratius, werd niet goed weggewerkt door de Kwakelse verdediging. In de daaropvolgende nastoot wist de aanvoerder van de gasten, Dominique Sweers, de 0-1 te maken. KDO had moeite om tot goed voetbal te komen, wat mede te danken was aan het fysieke en harde spel van Pancratius. Dit resulteerde o.a. in diverse, terechte gele kaarten voor het elftal uit Badhoevedorp. Uit de vrije trappen die hieruit voortvloeiden, konden de Kwakelaars echter nauwelijks gevaar stichten. Met een 0-1 stand werd dan ook de rust bereikt.

In de tweede helft ging KDO meer naar voren voetballen en druk vooruit zetten. Hierdoor kreeg KDO meer grip op de wedstrijd en ging het vol op jacht naar de gelijkmaker. Na precies een uur spelen, mocht Jim Klijn een vrije trap nemen op de rand van het zestienmetergebied. Exact op dat moment was het erg onrustig rondom het sportpark door de diverse Carnavalskarren die op de Vuurlijn met harde muziek voorbijreden. Jim bleef koel, maakte gebruik van de wind en schoot de bal fraai, met een stuiter, in de rechteronderhoek, 1-1. De Kwakelse aanhang was ervan overtuigd dat dit kantelpunt in de wedstrijd zou moeten zijn. Niks bleek minder waar, want Pancratius ging nog harder de duels in en KDO had de kracht niet meer om goede kansen te creëren. Vijf minuten voor tijd kreeg KDO de deksel op haar neus toen de gasten in een scrimmage de bal net over de lijn schoten, 1-2.
Een ‘alles of niets’ offensief, waarbij o.a. doelman Jesper Oudshoorn mee naar voren ging, leidde uiteindelijk niet tot de felbegeerde 2-2.

Op basis van de gehele wedstrijd had een gelijkspel de juiste afspiegeling geweest, echter koopt KDO daar nu niks voor. Er werd keihard gestreden door het elftal, maar te weinig konden de Kwakelaars kansen creëren en het hiermee Pancratius echt lastig maken. Volgende week nieuwe kansen als KDO op bezoek gaat bij nummer 12 Laakkwartier.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Rick Kruit, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Na twee overwinningen op rij in 2018 kwam afgelopen zondag Pancratius op bezoek in De Kwakel. De ploeg uit Badhoevedorp verloor daarentegen haar eerste twee wedstrijden na de winterstop en snakte dus naar een goed resultaat tegen KDO. Trainer Raymond de Jong kon tegen Pancratius niet beschikken over Thijs Plasmeijer … Lees meer »