0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

GroenWest en Spelt Vastgoed tekenen bouwovereenkomst Maria-Oord


Geplaatst op: 3 januari 2012

Woningcorporatie GroenWest en Spelt Vastgoed ondertekenden onlangs een overeenkomst voor het afronden van de verbouwing van het voormalige zustergebouw Maria-Oord in Vinkeveen. In totaal worden hier 39 huurappartementen en een zorgplint gerealiseerd. Begin 2012 zal de herstart van de werkzaamheden aanvangen. Naar verwachting vindt de oplevering eind 2012 plaats. Het voormalige zustergebouw van Maria-Oord ligt aan de Herenweg in Vinkeveen.

De samenwerking met Spelt Vastgoed resulteert in de oplevering van 39 sociale huurappartementen met een oppervlakte variërend van circa 45 tot 110 vierkante meter. De woningen worden kwalitatief hoogstaand afgewerkt. Ook zijn de woningen drempelloos en zeer energiezuinig. Verder komt er een zogenaamde zorgplint met naar verwachting twee huisartsenpraktijken, een vestiging van Zuwe Zorg en de Jeugdgezondheidszorg en een nieuw te vormen Vinkenveense apotheek.

Tom Burgers van GroenWest: "ik ben blij dat dit prachtige pand op deze manier behouden blijft voor het dorp. De buitenkant blijft gelijk, evenals de vier trappenhuizen met het prachtige glas in lood. Verder bieden de appartementen ouderen de mogelijkheid kleiner en compacter te wonen met zorg in de buurt. Dit zorgt voor doorstroming op de woningmarkt, waarbij eengezinswoningen vrijkomen voor gezinnen." De kleinere appartementen zijn ook bedoeld voor starters. Burgers: "We hebben goede ervaringen bij een appartementencomplex waarbij jong en oud door elkaar heen wonen.''

Westhoek Wonen, dat sinds 17 oktober opereert onder de naam GroenWest, kocht het voormalige zustergebouw van bouwbedrijf Memid Investments uit Mijdrecht, wiens zusterbedrijf Midreth Bouw ook de verbouwingswerkzaamheden zou gaan uitvoeren. Door het faillissement van zowel Memid als Midreth vorig jaar zijn de werkzaamheden stil komen te liggen. Met het ondertekenen van de overeenkomst met Spelt Vastgoed wordt het project alsnog gerealiseerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GroenWest en Spelt Vastgoed tekenen bouwovereenkomst Maria-Oord

Woningcorporatie GroenWest en Spelt Vastgoed ondertekenden onlangs een overeenkomst voor het afronden van de verbouwing van het voormalige zustergebouw Maria-Oord in Vinkeveen. In totaal worden hier 39 huurappartementen en een zorgplint gerealiseerd. Begin 2012 zal de herstart van de werkzaamheden aanvangen. Naar verwachting vindt de oplevering eind 2012 plaats. Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: