‘Haags kwartiertje’ wordt matig KDO fataal tegen Laakkwartier

Geplaatst op: 19 februari 2018

Na de ongelukkige 1-2 nederlaag van vorige week tegen Pancratius, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Laakkwartier. In Den Haag wilde de ploeg van trainer Raymond de Jong, net als in het thuisduel, graag de volle buit pakken tegen de laagvlieger in 2C. Daarnaast zou er bij een overwinning definitief afscheid genomen worden van de onderste regionen in het klassement en kon het vizier op de subtop worden gericht.

In de eerste helft kwamen deze goede bedoelingen van KDO nauwelijks tot uiting in Den Haag. Binnen een kwartier kreeg Laakkwartier namelijk twee goede kansen om de score te openen, maar ontsnapten de Kwakelaars ternauwernood. In de 17e minuut zorgde jongeling Thomas Stevens, die voor het eerst in het basiselftal startte, voor het grootste gevaar aan Kwakelse zijde. Stevens, goed spelend als rechtsbuiten, passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal net voorlangs het Haagse doel. Laakkwartier loerde op de fouten van KDO en werden een paar keer op hun wenken bediend. Gelukkig wisten zij dit niet af te straffen en werd de rust met 0-0 stand bereikt.

Na de rust kwam KDO beduidend beter uit de kleedkamer en had het in de 50e minuut een strafschop kunnen krijgen. Vervolgens waren respectievelijk Joeri Stange, Sven Vlasman en Mathijs van Rijn dichtbij de openingstreffer, maar hield Laakkwartier stand. In de 64e minuut wist Mathijs van Rijn uiteindelijk wel de 0-1 te maken, op aangeven van Bart Hoving. Na deze Kwakelse voorsprong werd de wedstrijd grimmiger en trachtte de thuisploeg d.m.v. harde overtredingen KDO van slag te brengen. Dit resulteerde o.a. in vijf minuten tijd tot drie terechte gele kaarten voor Laakkwartier.

Niks leek in overwinning van KDO in de weg te staan, totdat het laatste kwartier in Den Haag begon.  Met een counter van Laakkwartier werd in de 75e minuut niet goed omgegaan. Diverse spelers stapten in, waardoor de thuisploeg uiteindelijk in een overtalsituatie de gelijkmaker wist te maken, 1-1. Dit gaf Laakkwartier een enorme boost, maar in de 79e minuut kreeg Jesse Stange alsnog een goede mogelijkheid om de 1-2 te maken, dit lukte echter niet. In de 83e minuut werden er diverse duels te slap ingegaan door KDO, waarna de Haagse spits het eindstation was en de 2-1 binnenschoot. Na deze achterstand kregen de Kwakelaars nog enkele kansen op de gelijkmaker en werd het een 100% strafschop ontnomen. Diep in de blessuretijd besliste Laakkwartier de wedstrijd definitief, nadat ze 3-1 aantekende, wat ook de eindstand was.

Door deze onnodige nederlaag is het gat met nummer 12 Laakkwartier nog maar vier punten geworden. Volgende week zal KDO duidelijk uit een ander vaatje dienen te tappen om het nummer 2 VUC lastig te gaan maken. De wedstrijd begint om 14:00 aan de Kwakelse Vuurlijn en wij hopen op uw komst deze middag.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thomas Stevens (60e Thijs Plasmeijer), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Na de ongelukkige 1-2 nederlaag van vorige week tegen Pancratius, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Laakkwartier. In Den Haag wilde de ploeg van trainer Raymond de Jong, net als in het thuisduel, graag de volle buit pakken tegen de laagvlieger in 2C. Daarnaast zou er bij een overwinning definitief … Lees meer »