V.V. Atalante dames 3 bijna ten onder aan topsportprogramma

Geplaatst op: 19 februari 2018

De eerste vrijdag, 9 februari, was er geen vuiltje aan de lucht. Nummer 10, Keizer Otto-Trivolley D2, kwam op bezoek. Dames 3 speelde geen spectaculaire wedstrijd, maar speelde goed genoeg. In de eerste en tweede set had Atalante nog wat moeite met de gasten uit Naarden, maar daarna kwam het team geen moment meer in de problemen. Dankzij een 4-0 overwinning bleven de vijf belangrijke punten in Vinkeveen. Het gat met dit team werd verkleind van zeven naar twee punten en dus kon er maandag al een gooi gedaan worden naar plek 10.

Op die bewuste maandag, 12 februari, moest Atalante naar Soest waar tegenstander SoVoCo D3 wachtte. Dit jonge team staat op de negende plaats en bij de thuiswedstrijd werd er nipt met 2-3 verloren door Atalante. Er lagen dus zeker kansen.

Helaas kwamen de Vinkeveense dames in de loeihete sporthal nimmer in hun spel. De eerste twee sets gingen met slechts twee punten verschil verloren (2x 25-23). De derde set wist Atalante eindelijk de ban te breken bij SoVoCo. Dankzij goede serviceseries en slim aanvallend spel ging de derde set met 19-25 naar Atalante en leek het team het tij te kunnen keren.

Helaas ging het in de vierde set weer mis en pakte SoVoCo de terechte overwinning met 25-19. Atalante keerde teleurgesteld met slechts één punt terug naar Vinkeveen.

Veel tijd om te treuren was er echter niet, want vier dagen later stond er alweer een wedstrijd op het programma. VC Allvo D3, de nummer 7 van de ranglijst, uit Almere kwam naar Vinkeveen.

De thuisploeg had een flinke knauw gekregen van de wedstrijd van maandag en had daar de eerste set behoorlijk veel last van. VC Allvo bleef goed bij en Atalante maakte veel onnodige en zenuwachtige fouten. Gelukkig kon Atalante, zoals vanouds, terugvallen op een sterke service. Het was dan ook een ace die de beslissing bracht in set 1 (25-21).

Deze eerste set zou vertrouwen moeten brengen, maar het tegendeel was waar. Met een fantastische serviceserie nam Allvo in het begin van de set al een enorme voorsprong. Een voorsprong die Atalante verdedigend en aanvallend niet goed kon maken. Gelukkig was het ook bij de thuisploeg wederom de service die het verschil maakte. Atalante kwam heel mooi terug, maar de achterstand bleek te groot om ongedaan te maken. Met 20-25 ging de tweede set naar Allvo.

Nu was het zaak alle zeilen bij te zetten; er moest gestreden worden en er mochten geen onnodige fouten meer gemaakt worden. Het lukte Atalante om meer als team te gaan spelen en blind te gaan voor alle ballen. De goede service bleef, maar werd nu ook bijgestaan door een goede pass, set-up en aanval. Het publiek liet zich horen en Atalante liet in deze set geen spaan heel van tegenstander Allvo. Met 25-11 ging set drie naar de geel/groenen.

Set vier werd er nog een schepje extra bovenop gedaan en Atalante was al bij de zgn. big points, toen Allvo nog niet eens de tien bereikt had. Gelukkig voor Allvo was er bij Atalante even wat verwarring door een onverwachte blessurewisssel en konden ze net boven de tien komen. Toen vond Atalante het meer dan genoeg en met 25-14 werd het lot in deze wedstrijd beslist.

Dankzij de vier behaalde punten is Atalante gestegen naar de veilige plek 10. De Vinkeveense ploeg heeft echter meer wedstrijden gespeeld dan haar concurrenten, dus helemaal veilig is het nog altijd niet.Het team mag nu even uitrusten en hoeft pas 9 maart weer te spelen. Met nog vijf wedstrijden te gaan, moet eigenlijk alles gewonnen worden om degradatie te voorkomen.

In de afgelopen week speelde het derde damesteam van V.V Atalante maar liefst drie wedstrijden. Aangezien het team nog steeds in de degradatiezone verkeert en er tegen directe concurrenten gespeeld moet worden, was het zaak alle wedstrijden te winnen.  De eerste vrijdag, 9 februari, was er geen vuiltje aan de … Lees meer »