Atlantis D1 pakt broodnodige punten in bloedstollende korbalcompetitie

Geplaatst op: 19 februari 2018

Zaterdag 17 februari jl. AtlantisD1, gesponsord door Profile Tyrecentre, speelde een belangrijke thuiswedstrijd tegen Helios D1 uit Castricum.

Meteen in de eerste minuten werd de trend gezet door Atlantis, met het eerste punt van Lodi aangegeven door Sander. In de verdediging onderschepte Tessa de bal direct weer en dat leidde tot nog meer punten gescoord door Milan. Beide teams kregen volop kansen om te scoren, maar Atlantis wist de kansen beter te benutten. Pas in de tweede kwart kwam Helios op stoom en pakte wat punten terug. Suzan, David, Sofie en Lucas speelden in het aanvals-vak de bal goed rond en de verdediging van Bram, Mariska, Lodi en Milan was sterk, daardoor eindigde de rust met een voorsprong voor Atlantis met 7-2. De coaches moedigden de spelers van de D1 aan om vooral zo door te gaan en de verdediging sterk te houden. De strijd was nog niet beslist.

Helios begon met frisse moed en maakte het moeilijk maar toch gaf Atlantis weinig weg. Opmerkelijk waren de goed gemikte afstandsschoten en de slim opgezette doorloopballen in de tweede helft, dit leidde tot een goed doelsaldo. Het team van Atlantis blonk vandaag duidelijk uit in goed samenspel. De eindstand kwam daardoor op 13-6.

Vier teams uit de competitie, waaronder Helios en Atlantis maken nog steeds kans op de kampioenstitel. De spanning blijft hoog, ook de volgende wedstrijd moet gewonnen worden wil Atlantis er met de winst vandoor kunnen gaan. Deze wedstrijd vindt plaats in Amsterdam op 10 maart tegen Blauw-Wit.

Zaterdag 17 februari jl. AtlantisD1, gesponsord door Profile Tyrecentre, speelde een belangrijke thuiswedstrijd tegen Helios D1 uit Castricum. Meteen in de eerste minuten werd de trend gezet door Atlantis, met het eerste punt van Lodi aangegeven door Sander. In de verdediging onderschepte Tessa de bal direct weer en dat leidde … Lees meer »