Sterk VUC maatje te groot voor KDO

Geplaatst op: 26 februari 2018

Na twee ongelukkige nederlagen op rij, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VUC op het programma. Tegen deze ploeg uit Den Haag hadden de Kwakelaars dit seizoen nog niet eerder gespeeld, o.a. door een afgelasting in december jl. Op het kunstgrasveld (het 1e veld werd afgelast) mocht de ploeg van trainer Raymond de Jong zo duur mogelijk gaan verkopen tegen de nummer 2 van de ranglijst.

Van meet af handen had VUC de touwtjes in zijn handen en dicteerde de wedstrijd. Het degelijke en goed op elkaar ingespeelde elftal uit Den Haag wist bovendien al na vijf minuten op voorsprong te komen. Het eerste schot op het Kwakelse doel was namelijk direct raak voor de gasten, 0-1. Hierna kreeg VUC nog enkele kansen om de score verder te vergroten, maar was het aan doelman Jesper Oudshoorn te danken dat het in de beginfase slechts bij één tegendoelpunt bleef. Was KDO onder de indruk van de Haagse bluf van VUC? Diverse duels werden in ieder geval niet gewonnen en de opbouw verliep erg onrustig in de eerste helft. In de 28e minuut was het dan ook niet verrassend dat VUC op 0-2 wist te komen. In eerste instantie kon doelman Oudshoorn nog redding brengen, maar in de rebound verdween een kopbal over hem heen, achter de doellijn. Vlak voor rust werd het tot overmaat van ramp ook nog 0-3 voor VUC. Vanuit een vrije trap kopte de linksbuiten van de gasten de derde Haagse treffer binnen. Met deze ruime achterstand werd even later ook de rust bereikt.

In de tweede helft gooide KDO de schroom van zich af en liet zich ook steeds meer aanvallend gelden. Dit had o.a. ook te maken met het competitiedebuut van de ervaren Roy Verkaik. Deze centrale verdediger (voorheen spelend voor Argon en Kon. HFC) kwam namelijk na de rust in het veld, wat ten goede kwam aan de scherpte achterin. KDO kon meer tegengas geven en was via Thijs Plasmeijer ook dichtbij de 1-3. Hij kwam echter een teenlengte tekort om een voorzet van Mathijs van Rijn binnen te tikken. In de 70e minuut moesten de Kwakelaars uiteindelijk toch buigen, toen de Haagse spits vanaf de rand van het zestienmetergebied de 0-4 aantekende. In de laatste fase van de wedstrijd was KDO op zoek naar een eretreffer, maar bleek dat VUC ook beschikt ook een lange en zeer behendige doelman. Zo wist de Haagse sluitpost Jesse Stange meerdere keren van scoren af te houden. Na ruim negentig minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter af en was de derde nederlaag op rij een feit.

Door de terechte nederlaag tegen het sterke VUC zakken de Kwakelaars naar de achtste plaats op de ranglijst. VUC en DSOV zullen uit gaan maken wie er kampioen gaat worden in 2C, voor KDO is het zaak om tegen de overige tegenstanders in de poule de komende weken punten te gaan halen. Volgende week is KDO vrij, maar op zondag 11 maart speelt het elftal van Raymond de Jong de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Teylingen. Dit team uit Sassenheim staat tiende en heeft maar één punt minder dan KDO.

Na twee ongelukkige nederlagen op rij, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VUC op het programma. Tegen deze ploeg uit Den Haag hadden de Kwakelaars dit seizoen nog niet eerder gespeeld, o.a. door een afgelasting in december jl. Op het kunstgrasveld (het 1e veld werd afgelast) mocht … Lees meer »