De Baat (2e)
Ondanks 'code rood' waarschuwing toch brand in rietenkap Vinkeveen

Ondanks 'code rood' waarschuwing toch brand in rietenkap Vinkeveen


Geplaatst op: 3 maart 2018

De brandweer is zaterdagavond met groot materieel uitgerukt naar een woningbrand op de Herenweg in Vinkeveen. Daar woedde brand in een rietenkap.

Via 112 kwam rond 21:55 uur de brandmelding binnen. Omdat de rietenkap in brand stond werden direct de rietenkapspecialisten uit Kamerik en Kockengen gewaarschuwd.  Binnen enkele minuten stonden er vijf brandweerwagens in de straat om het vuur te blussen.

Rond de schoorsteen smeulde het bij aankomst van de brandweer behoorlijk. De rietenkap werd volledig verwijderd om het vuur te doven. De brand is vermoedelijk ontstaan door het stoken van de kachel. 

Eerder deze week gaven verzekeringsmaatschappijen al een 'code rood' waarschuwing voor huiseigenaren met een rieten dak. Er werd afgeraden houtkachels of haarden te gebruiken in deze koude dagen. De combinatie van de ’vriesdroge weersomstandigheden’ en het stoken vergroot de kans op brand.


Laatst bewerkt op: 4 maart 2018 01:31

Bron: Petershotnews.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ondanks 'code rood' waarschuwing toch brand in rietenkap Vinkeveen

De brandweer is zaterdagavond met groot materieel uitgerukt naar een woningbrand op de Herenweg in Vinkeveen. Daar woedde brand in een rietenkap. Via 112 kwam rond 21:55 uur de brandmelding binnen. Omdat de rietenkap in brand stond werden direct de rietenkapspecialisten uit Kamerik en Kockengen gewaarschuwd.  Binnen enkele minuten stonden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: