001 -Family

Wethouder Aalsmeer verwelkomt nieuwe bewonersvertegenwoordiger CROS


Geplaatst op: 27 december 2011

Acht jaar lang werden de belangen van inwoners van Aalsmeer in de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) vertegenwoordigd door Jan Tas. Op 1 januari 2012 draagt hij het stokje over aan Pim van Riet. Wethouder Eurich: "We zijn als gemeente heel blij dat de heer Van Riet de CROS komt versterken en bedanken Jan voor zijn jarenlange inzet."

"Soms komen dingen in je leven samen", zegt Pim van Riet. "Inwoner van Aalsmeer, een technische achtergrond en affiniteit met de politiek. Dit alles kan ik namens de inwoners van Aalsmeer gebruiken bij mijn taak binnen de CROS." Van Riet woont samen met zijn partner Ellen en zoon Joep in Nieuw-Oosteinde. Voor die tijd woonde hij 55 jaar in Amstelveen, ook onder de rook van Schiphol. Op dit moment is hij met prepensioen. "Maar ik ben en blijf een actief persoon met een brede belangstelling."

Lusten en lasten van Schiphol
Al sinds het begin van zijn carrière speelde Schiphol een belangrijke rol. Van Riet: "Na mijn studie als werktuigbouwkundige begon ik als dienstplichtig marechaussee op Schiphol. Daarna was ik werkzaam als hoofdplanner bij de technische dienst van KLM. Vervolgens ben ik betrokken geweest bij diverse bouwprojecten via een grote aannemer op Schiphol. Kortom, ik heb heel wat kennis opgedaan over de luchtvaart en de luchthaven en ken als geen ander de lusten en lasten van Schiphol."

Betrokkenheid vergroten
Van Riet hoopt als nieuw lid van de CROS de bewoners van Aalsmeer in de beperking van geluidshinder bij te staan. "Ik wil graag een impuls geven aan de bekendheid van de CROS organisatie om de betrokkenheid van Aalsmeerders te vergroten. Ik streef naar een eerlijke verdeling van de geluidshinder tussen de diverse omliggende gemeenten. Daarnaast wil ik de bewoners laten zien wat de samenhang is met andere aspecten als economie, veiligheid, milieu en bereikbaarheid. Ik hoop op deze manier de effectiviteit van de CROS te verhogen."

Geen gemakkelijke taak
Jan Tas, die vanaf de oprichting in 2003 bewonersvertegenwoordiger in de CROS is geweest, wenst zijn opvolger veel succes en wijsheid toe. "De taak van bewonersvertegenwoordiger bij de CROS is namelijk niet gemakkelijk. Als bewonersvertegenwoordiger ben je slechts toehoorder bij het CROS-overleg en mag je dus niet je mening geven tijdens de vergadering. Gelukkig mag onze wethouder Ulla Eurich dit als clustervertegenwoordiger Zuid wel. Als bewonersvertegenwoordiger heb je daarom regelmatig overleg met de wethouder."
Wilt u meer weten over de CROS of andere informatie over Schiphol? Kijk dan op: www.aalsmeer.nl/schiphol.


CROS
De CROS is het onafhankelijk overleg- en adviesorgaan dat bewoners, regionale en lokale overheden en luchtvaartpartijen verenigt met als doel om hinder van Schiphol zoveel mogelijk te beperken en een optimaal gebruik van de luchthaven te bevorderen: www.crosnet.nl. Het CROS is verdeeld in verschillende clusters. Wethouder Ulla Eurich vertegenwoordigt cluster Zuid. Een advies van de CROS telt zwaar mee in de besluitvorming van de staatssecretaris.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wethouder Aalsmeer verwelkomt nieuwe bewonersvertegenwoordiger CROS

Acht jaar lang werden de belangen van inwoners van Aalsmeer in de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS) vertegenwoordigd door Jan Tas. Op 1 januari 2012 draagt hij het stokje over aan Pim van Riet. Wethouder Eurich: "We zijn als gemeente heel blij dat de heer Van Riet de CROS komt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: