De Baat (2e)

31.500 euro van VLC voor het Rode Kruis


Geplaatst op: 27 december 2011

Vrijdagochtend was het zover. Een zestiental leerlingen ging, onder aanvoering van docent sport en bewegen Niels Breuker, in een busje naar het glazen huis in Leiden om daar een cheque aan te bieden aan de dj's van 3FM. Op de cheque stond het gigantische bedrag ingevuld van maar liefst 31.500 euro.

Gigantisch
31.500 euro, bijeengebracht door een groep van 200 VLC leerlingen die van onderdag 08.00 uur tot vrijdag 08.00 uur geen vast voedsel tot zich had genomen. En dat allemaal om geld bijeen te brengen voor de Rode Kruis actie "This one's for mama". Deze actie werd gesteund door radio 3FM. De opbrengst gaat naar moeders in crisisgebieden.

24 uur niet eten en toch doorgaan met schoolwerk, spelen en feesten , dat vereist toch inname van energie. Drankjes en sapjes is dan het devies. Deze broodnodige energie werd verzorgd en gesponsord door Albert Heijn Mijdrecht. Er waren deelnemende leerlingen die meer dan de afgesproken 50 euro hadden ingezameld. Eén leerling had zelfs meer dan 700 euro ingezameld. Al deze bedragen zorgden ervoor dat het gigantische bedrag op de teller kwam van 31.500 euro.

Activiteiten
Na de lessen van donderdag werden de leerlingen in de school bezig gehouden met het spelen van games, jongleren, een cursus timemanagement, een fotoshoot, het bekijken van een film, Chinees leren en ook was er een feest. Het gerucht gaat dat er zelfs mensen waren die nog even geslapen hebben! Ook werd er op plaatsen muziek gemaakt, allemaal super gezellig.
De dagen ervoor werd in de pauzes op school muziek verzorgd door enkele dj's. Ook dit leverde het nodige geld op. Tijdens de kerstvieringen op vrijdag, in de aula van de school, werd ook nog stil gestaan bij de actie. De heer Jan van Loo van het Rode Kruis nam tijdens die bijeenkomsten de cheque in ontvangst uit handen van Jochem Quartel.

het glazen huis
Vrijdag toog een delegatie dus naar Leiden om daar de 3FM dj's versteld te laten staan van de reuze goede opbrengst. Als bedankje mochten de aanbieders een plaatje aanvragen, waarvan ze dankbaar gebruik maakten. Een prachtige actie, in korte tijd georganiseerd door Jochem Quartel, Ineke de Bock, Esther van Steijn, Ruud van Tergouw en Niels Breuker en gesteund door de gehele VLC gemeenschap.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

31.500 euro van VLC voor het Rode Kruis

Vrijdagochtend was het zover. Een zestiental leerlingen ging, onder aanvoering van docent sport en bewegen Niels Breuker, in een busje naar het glazen huis in Leiden om daar een cheque aan te bieden aan de dj's van 3FM. Op de cheque stond het gigantische bedrag ingevuld van maar liefst 31.500 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: