Kerst op de Vuurvogel: een feest van en voor iedereen


Geplaatst op: 27 december 2011

Het is vrijdagochtend 9 december. Alle leerlingen van de Vuurvogel zijn in de klas bezig met lezen, taal en rekenen als de school zich vult met hulpouders. Prachtige kerstbomen worden opgetuigd in de gangen. Guirlandes met lichtjes hangen aan het plafond door de hele school heen en een kerststal wordt naast de piano in de hal geplaatst.

Elke ochtend, als de school volstroomt met leerlingen en ouders, klinkt er live kerstmuziek in de school. Een van de leerkrachten speelt elke morgen de sterren van de hemel op de piano en blije gezichten vallen haar (en iedereen) ten deel.
Kerstliederen worden geoefend en tijdens het maken van de kerststukjes, klinken de kerstliedjes in de klassen.

Donderdag 22 december gaan alle leerlingen met hun juf of meester te voet naar de Burght. De kerk op het Potgieterplein vult zich elke twintig minuten met een nieuwe klas kinderen die daar de werkelijk prachtige kerststal bewonderen en luisteren naar het kerstverhaal voorgelezen door Juf Chantal. Ademloos en met open mond wordt er geluisterd. Sommige kinderen zijn nog nooit in een kerk geweest en het gebouw, de ambiance en de heerlijk rustige sfeer roept bij iedereen prettige associaties op. Het is een zeer waardevol moment! We bedanken de Burght heel hartelijk voor hun gastvrijheid. Eind van de ochtend gaan er leerlingen naar het Hoge Heem,dit is al jaren een traditie. Daar worden de mensen in het Hoge Heem in het zonnetje gezet door onze leerlingen die zelfgemaakte kerstkaarten komen brengen.
's Middags wordt de school klaargemaakt voor het kerstdiner van die avond. Om zes uur zit iedereen aan tafel. De mooiste kleren zijn door menigeen aangetrokken, zelfs zijn er kapsels voorzien van glitter en gel. Vele zelfgemaakte, internationale gerechten vullen de buffettafels en we genieten allemaal volop van al dat lekkers. Tijdens het kerstdiner genieten de ouders van een hapje en een drankje in de hal en buiten bij de vuurkorven op het plein.

Een zeer geslaagde kerst!
Het team van de Vuurvogel wenst iedereen fijne kerstdagen een gezond, leerzaam en gezellig 2012.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kerst op de Vuurvogel: een feest van en voor iedereen

Het is vrijdagochtend 9 december. Alle leerlingen van de Vuurvogel zijn in de klas bezig met lezen, taal en rekenen als de school zich vult met hulpouders. Prachtige kerstbomen worden opgetuigd in de gangen. Guirlandes met lichtjes hangen aan het plafond door de hele school heen en een kerststal wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: