Karaktervol KDO pakt slechts een punt in thuisduel tegen Teylingen

Geplaatst op: 11 maart 2018

Na drie nederlagen op rij en een weekend vrij mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Teylingen. De gasten uit Sassenheim hadden op voorhand één punt minder verzameld dan onze jongens. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde de spectaculaire wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Met zes basisspelers die afgelopen weekend nog op wintersport waren, begon het elftal van trainer Raymond de Jong aan de wedstrijd.

Op het vertrouwde grasveld kwam Teylingen al na anderhalve minuut spelen op voorsprong.
In eerste instantie werd een schot nog gekeerd, maar in de rebound schoot de Sassenheimse spits Hulsbosch raak, 0-1. Hierna nam KDO toch het initiatief in de wedstrijd en was het voetballend beter dan Teylingen. Dit leidde o.a. tot een gevaarlijke kopbal en een bekeken afstandsschot van onze spits Mathijs van Rijn. Tegen de verhouding in maakten de gasten uit Sassenheim echter in de 20e minuut hun tweede treffer van de middag. Na een uitgespeelde aanval van Teylingen wist uiteindelijk aanvaller Zwetsloot de 0-2 binnen te tikken. Gelukkig hield KDO moed en herpakte zich in de 27e minuut. Na een succesvolle actie van Jesse Stange aan de linkerkant, legde hij de bal terug op de inlopende Bart Hoving, die de 1-2 knap binnenschoot. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft nam KDO het heft in handen en was het diverse malen dichtbij de gelijkmaker. Inzetten van Mathijs van Rijn (net over), Jesse Stange (net naast) en Sven Vlasman (kopbal van de lijn gehaald) zorgde helaas niet voor de 2-2. Teylingen trachtte het tij te keren door 2 keer te wisselen en om te schakelen naar het defensieve 5-3-2 systeem. Tot grote opluchting in De Kwakel kreeg KDO in de 77e minuut een strafschop, nadat invaller Roy Verkaik onderuit werd getrokken in het zestienmetergebied. Jesse Stange ging achter de bal staan en schoot koelbloedig de 2-2 in de lnkerhoek. Hierna ging KDO volop op jacht naar de 3-2 en werd o.a. een fraaie kopbal van Bart Hoving ternauwernood gered door de doelman van Teylingen. Aan de andere kant was Jesper Oudshoorn in de 88e minuut ook scherp met zijn voeten, toen de gasten de 2-3 leken te maken.
Vlak voor tijd miste Timo Kas de bal op een haar na, anders had hij zo maar de welverdiende overwinning kunnen bewerkstelligen. Uiteindelijk bleef het 2-2 en daar mocht vooral Teylingen blij mee zijn.

Door dit gelijkspel blijft KDO op de achtste plaats staan, maar blijven de onderlinge verschillen op de ranglijst zeer beperkt. Een overwinning volgende week tegen ROAC kan KDO lucht geven van de onderste regionen. De wedstrijd begint om 14:00 in Rijpwetering.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Jim Klijn (46e Roy Verkaik), Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thijs Plasmeijer (50e Thomas Stevens), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving (88e Erik Verbruggen) en Jesse Stange.

Na drie nederlagen op rij en een weekend vrij mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Teylingen. De gasten uit Sassenheim hadden op voorhand één punt minder verzameld dan onze jongens. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen eindigde de spectaculaire wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Met zes basisspelers die afgelopen weekend … Lees meer »