V.V. Atalante dames 3 doet goede zaken in Loosdrecht

Geplaatst op: 11 maart 2018

Afgelopen vrijdag mocht het derde team van Atalante aantreden in Loosdrecht tegen het plaatselijke Lovoc D2. Ook al stond Lovoc veel hoger dan Atalante (plaats 5 om 10) was het toch zaak dat de Vinkeveense equipe veel punten pakte. De strijd tegen degradatie is immers nog niet gestreden. Atalante pakte geheel tegen de prognose in de volle vijf punten.

De aanloop naar de wedstrijd was wat rommelig. De shirts waren vergeten en dus moesten er even snel wat telefoontjes gepleegd worden om de shirts in Loosdrecht te krijgen. Gelukkig was daar de supersnelle koerier Arjan, waardoor we toch nog ruim op tijd onze wedstrijdshirts konden aandoen.

De eerste set ging Atalante super van start. Op de service werd een ruime voorsprong genomen. Helaas werd deze voorsprong zeer snel teniet gedaan door een goede service van Lovoc. Atalante bleek slordig in de rally’s; de pass was onzuiver, waardoor de set-ups niet goed gegevens konden worden en Atalante was ook niet zorgvuldig in de aanval. Gelukkig kon Atalante steeds weer uitlopen door de goede service, maar Lovoc kwam keer na keer terug in de set. Atalante kon pas op het einde van de set het verschil maken en de winst in deze set ging nipt naar de groen/gelen (25-27).

De tweede set was iets beter. Dit keer was de start ietsje minder, maar Atalante kwam beter in haar spel in de rally’s. Atalante maakte ook deze set weer voornamelijk het verschil in de service, maar kwam wel beter uit de verf in de aanval. De verdediging was deze set het grote probleem en daardoor kon Lovoc lekker bij blijven. Door het grote verschil in servicdedruk en aanvalskracht kon Atalante deze set echter toch nog relatief makkelijk naar haar toe trekken (19-25).

De derde set was Atalante pas goed wakker. Met het Loosdrechtse publiek op slechts een paar meter afstand liet Atalante zien hoe zeer ze gegroeid zijn in de tweede seizoenshelft. Een geweldige servicedruk, flitsende aanvallen én een zeer alerte verdediging zorgde voor een enorm klassenverschil met Lovoc. Met maar liefst 10-25 ging de derde set en de winst van deze wedstrijd naar Atalante.

De vierde set was het belangrijk dat Atalante ook het vijfde punt ging veiligstellen. Hoe meer punten, hoe groter het verschil met de directe concurrenten en hoe kleiner de kans op directe degradatie.

Lovoc had deze set een sterke service, waardoor Atalante flink onder druk werd gezet. Er slopen meer eigen fouten in het spel en alle zeilen moesten worden bijgezet om de winst binnen te halen. Het was heel hard werken, want Lovoc verdedigde zeer sterk en dus waren er meerdere aanvallen nodig om tot scoren te komen. Gelukkig wist Atalante een beslissend gaatje te slaan, waarna de set binnengehaald kon worden. Met 22-25 ging ook de laatste set naar de Vinkeveense ploeg.

Dankzij deze cleane overwinning stijgt Atalante weer een plaatsje op de ranglijst. Het team staat nu op een veilige negende plaats, maar is helaas nog alles behalve veilig. De teams onder Atalante hebben namelijk minder wedstrijden gespeeld en dus kan Atalante ook nog op de onveilige plek 11 terecht komen.

Volgende week vrijdag, 16 maart, speelt dames 3 eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan AVV Keistad D5, de nummer 6 van de competitie. Atalante zal er alles aan doen deze wedstrijd te winnen en zodoende uit handen van de concurrenten te blijven. Tijd van handelen is 21:15 uur.

Afgelopen vrijdag mocht het derde team van Atalante aantreden in Loosdrecht tegen het plaatselijke Lovoc D2. Ook al stond Lovoc veel hoger dan Atalante (plaats 5 om 10) was het toch zaak dat de Vinkeveense equipe veel punten pakte. De strijd tegen degradatie is immers nog niet gestreden. Atalante pakte … Lees meer »