Gemeente reikt waarderingsspeld uit aan tien vrijwilligers

Gemeente reikt waarderingsspeld uit aan tien vrijwilligers


Geplaatst op: 13 maart 2018

In een overvolle raadzaal is woensdag 7 maart de eerste vrijwilligersavond gehouden die georganiseerd is door de gemeente Uithoorn. Tien vrijwilligers hebben deze avond uit handen van wethouder Ria Zijlstra de waarderingsspeld van Uithoorn gekregen.

De tien vrijwilligers die het speldje woensdag kregen waren Ben Plasmeijer, Rolinka den Ouden, Willem Körnmann, Bernadien Meijer, Maarten Breggeman, Pieter Koppenol, Ferry Godschalk, Marian Eerbeek, Annet van den Berg en Nasséra Achahboun. Vrijwilligster Nasséra Achahboun kreeg naast de speld ook nog een cheque uitgereikt van 500 euro. Dit bedrag komt ten goede aan haar vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk van Achahboun bestaat vooral uit het verbinden van mensen met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan de Wereldkeuken. Achahboun was zichtbaar emotioneel en ontroerd door alle aandacht. ,,Wat een eer. Heel erg leuk dat de gemeente dit organiseert voor de vrijwilligers.”

Jury

De gemeente heeft in aanloop naar deze avond het Uithoornse publiek gevraagd om hun favoriete vrijwilliger voor te dragen. De inzendingen zijn door een onafhankelijke jury beoordeeld en uiteindelijk zijn de bovengenoemde tien vrijwilligers genomineerd. De jury bestond uit Marius Reijnen (Participatiemakelaar gemeente Uithoorn), Sjaak van der Linde (Participe), oud-wethouder Hanneke Bruinsma en Jozine Lurvink van Beleid. Wethouder Ria Zijlstra had de functie als technisch voorzitter van de jury. Zijlstra: ,,Mensen die zich vrijwillig inzetten zijn de zilveren schakels die de samenleving en tal van organisaties draaiende houden. Vrijwilligers zijn van onbetaalbare waarde die vaak achter de schermen werken. Ze verdienen het om ook eens in de spotlight te staan. We willen met deze avond onze waardering uiten aan de vrijwilligers.”

De avond is woensdag feestelijk afgesloten met een hapje en drankje. De dames van Take 4 van muziekschool KNA uit Uithoorn zorgden voor de muzikale omlijsting.

Laatst bewerkt op: 12 maart 2018 18:39

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente reikt waarderingsspeld uit aan tien vrijwilligers

In een overvolle raadzaal is woensdag 7 maart de eerste vrijwilligersavond gehouden die georganiseerd is door de gemeente Uithoorn. Tien vrijwilligers hebben deze avond uit handen van wethouder Ria Zijlstra de waarderingsspeld van Uithoorn gekregen. De tien vrijwilligers die het speldje woensdag kregen waren Ben Plasmeijer, Rolinka den Ouden, Willem … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: