Alberta Schuurs bezoekt Ichthusschool en Piusschool op Dag van de Leerplicht

Alberta Schuurs bezoekt Ichthusschool en Piusschool op Dag van de Leerplicht


Geplaatst op: 20 maart 2018

Wethouder Alberta Schuurs was donderdag 15 maart te gast bij de Ichthusschool in Baambrugge en de Piusschool in Abcoude. De aanleiding voor het bezoek samen met de leerplichtambtenaren was de Dag van de Leerplicht. Deze dag werd stilgestaan bij het recht op onderwijs en het belang van het behalen van een diploma.

Via een leerzame quiz kregen de leerlingen uit groep 8 inzicht in de afspraken die in Nederland zijn gemaakt over het naar school gaan. In de quiz werd duidelijk dat bij spijbelen vanaf 12 jaar of ouder zowel de ouders als de leerling strafbaar zijn, dat een klas geen vrij krijgt wanneer de leerkracht ziek is en dat de leerplicht eindigt in het schooljaar dat een leerling 16 jaar wordt. Een ander weetje dat naar voren kwam, is dat vijf leerlingen in heel Nederland de Cito eindtoets in 2017 foutloos hebben gemaakt. De winnaars van de quiz ontvingen een VVV-cadeaubon en de rest van de klas ontving een aardigheidje. Wethouder Alberta Schuurs: “Ik vind het als wethouder voor onderwijs en jeugd heel belangrijk dat we blijven investeren in onze jeugd en hun ontwikkelmogelijkheden. De leerplicht geeft aan dat er goede ondersteuning moet zijn voor jongeren die voortijdig afhaken of dreigen uit te vallen. Je hebt als jongere het recht om naar school te gaan en onderwijs te volgen. En het volgen van onderwijs is één van de beste manieren om je op je toekomst voor te bereiden. Met een diploma op zak heb je veel betere kansen op een goede en leuke baan.”

 

In de leerplichtwet is afgesproken dat jongeren het recht hebben om naar school te gaan en onderwijs te volgen. De leerplichtambtenaren van de gemeente werken samen met scholen om schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. In de regio Utrecht Noordwest werken de gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Oudewater, Stichtse Vecht en Woerden samen via het Regionaal Bureau Leerplicht (hierna: RBL). Op aangeven van school, ouders of een jongere zelf kan vanuit het RBL advies en hulp worden geboden bij problemen rondom het al dan niet volgen van onderwijs.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Alberta Schuurs bezoekt Ichthusschool en Piusschool op Dag van de Leerplicht

Wethouder Alberta Schuurs was donderdag 15 maart te gast bij de Ichthusschool in Baambrugge en de Piusschool in Abcoude. De aanleiding voor het bezoek samen met de leerplichtambtenaren was de Dag van de Leerplicht. Deze dag werd stilgestaan bij het recht op onderwijs en het belang van het behalen van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: