Plannen groot onderhoud Kievitsheuvel-Sluijterstraat Abcoude aangepast na bewonersavond


Geplaatst op: 22 december 2011

De plannen voor grootschalig onderhoud in de wijk rond de straten Kievitsheuvel en Sluijterstraat in Abcoude worden op een aantal punten aangepast. Dat heeft het college van B en W besloten naar aanleiding van een bewonersavond die eind november plaatsvond. Zo worden er minder bomen gekapt, worden er meer en dikkere bomen teruggeplant en blijft in verband met de veiligheid van kinderen een (smal) trottoir langs de even huisnummers van Meerzicht gehandhaafd.

In alle straten omgeven door de Piet van Wijngaerdtlaan, Torenlaan, Meerweg en Meerlandenweg vindt het komend jaar groot onderhoud plaats. Het gaat om het ophogen en opnieuw bestraten van wegen, onderhoud en vervanging van riolering en grootschalig onderhoud van openbaar groen. Ook wordt een zogenaamd hemelwaterriool aangelegd waarmee regenwater snel en efficiënt kan worden afgevoerd.

Op 30 november zijn de plannen aan de bewoners gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst zijn veel opmerkingen gemaakt over het kappen van bomen. Naar aanleiding hiervan zijn de plannen bijgesteld en wordt het aantal bomen dat wordt gerooid beperkt tot 58 in plaats van de eerder voorgestelde 88. Er worden 59 bomen teruggeplant. Dit zijn grotere en dikkere exemplaren dan wat gebruikelijk wordt teruggeplant zodat de buurt een ‘groene' aanblik houdt. Inwoners kunnen meebepalen welke boomsoorten worden teruggeplant.

Daarnaast zijn er door bewoners opmerkingen gemaakt over het verdwijnen van het trottoir aan de kant met de even huisnummers in Meerzicht. De plannen zijn nu zo aangepast dat de straat daar een smal trottoir behoudt. Ook wordt er ter hoogte van de uitgang van de speelplaats een hekje geplaatst om te voorkomen dat kinderen de straat oprennen. Andere aanpassingen zijn het handhaven van de drempel in de Sluijterstraat, de aanleg van een extra drempel op de Torenlaan en de plaatsing van extra fietsenklemmen bij de Kees Bonzaal.

Alle opmerkingen die zijn gemaakt tijdens de inloopavond en de reactie daarop van het college zijn terug te vinden op de gemeentelijke website, onder Actueel > Werk in Uitvoering.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Plannen groot onderhoud Kievitsheuvel-Sluijterstraat Abcoude aangepast na bewonersavond

De plannen voor grootschalig onderhoud in de wijk rond de straten Kievitsheuvel en Sluijterstraat in Abcoude worden op een aantal punten aangepast. Dat heeft het college van B en W besloten naar aanleiding van een bewonersavond die eind november plaatsvond. Zo worden er minder bomen gekapt, worden er meer en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: