Nieuwe rotonde op kruising Rondweg/Stationsweg/Industrieweg Mijdrecht


Geplaatst op: 22 december 2011

Er wordt een rotonde aangelegd op de kruising Rondweg/Stationsweg/Industrieweg in Mijdrecht. Het college heeft hiertoe op 20 december besloten. Met de aanleg van de rotonde kan het verkeer op de kruising in de toekomst sneller doorstromen en is de aanleg van een doorsteek van Bozenhoven naar de Nijverheidsweg niet meer nodig. Door af te zien van de doorsteek, kan de gemeente circa € 2,4 miljoen besparen. De gemeenteraad wordt op 2 februari 2012 gevraagd met de plannen in te stemmen.

In maart 2010 heeft de raad een denkrichting aangenomen voor de invulling van de Stationslocatie, het gebied rondom het oude stationsgebouw in Mijdrecht. De raad is toen akkoord gegaan met het uitwerken van plannen om een verbindingsweg (doorsteek) aan te leggen tussen Bozenhoven en de Nijverheidsweg. Voor de aanleg van de doorsteek was het noodzakelijk dat de gemeente de daarvoor benodigde gronden zou aankopen. Een belangrijke voorwaarde voor deze denkrichting was dat de aanleg kostenneutraal zou moeten gebeuren en de gemeente dus geen geld zou mogen kosten. Uit de rapportage die advies- en ingenieursbureau DHV in september echter heeft gemaakt, blijkt dat dit uitgangspunt niet gerealiseerd kan worden. Dit was aanleiding voor het college om de opzet van het project drastisch te wijzigen.
Nader verkeerstechnisch onderzoek heeft uitgewezen dat de aanleg van een rotonde ter hoogte van de kruising Rondweg/Stationsweg/Industrieweg een goede oplossing biedt voor de huidige verkeersproblemen en er toe leidt dat het verkeer sneller kan doorstromen. Het doel om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein te verbeteren, kan met deze oplossing ongewijzigd worden gerealiseerd. Na vaststelling door de gemeenteraad kan de rotonde vóór eind december 2013 worden aangelegd.
Het tweede onderdeel van dit project is invulling van de Stationslocatie. Naar verwachting is er voldoende vraag van bedrijven naar (meer) vierkante meters, direct grenzend aan het bestaande bedrijventerrein. Mede daarom wordt geadviseerd de Stationslocatie in te vullen als bedrijventerrein met onder andere lichte bedrijvigheid en kantoren. De Nijverheidsweg en een deel van de Industrieweg zullen een opknapbeurt krijgen met onder meer nieuw asfalt en fietssuggestiestroken.

De herziene invulling van de Stationslocatie betekent voor de gemeente dat het door DHV geprognosticeerde verlies op gemeentelijke projecten van € 15 miljoen, met € 2,4 miljoen euro kan worden beperkt. Het college verwacht begin volgend jaar meer duidelijkheid over de andere gemeentelijke projecten te kunnen geven.

Op maandag 16 januari 2012 van 19 tot 21 uur vindt in het gemeentehuis in Mijdrecht een inloopbijeenkomst plaats waarin het voorstel over de stationslocatie met concrete tekeningen wordt toegelicht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze te bekijken.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.derondevenen.nl  onder leven en werken, projecten, Rondweg/Stationslocatie.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuwe rotonde op kruising Rondweg/Stationsweg/Industrieweg Mijdrecht

Er wordt een rotonde aangelegd op de kruising Rondweg/Stationsweg/Industrieweg in Mijdrecht. Het college heeft hiertoe op 20 december besloten. Met de aanleg van de rotonde kan het verkeer op de kruising in de toekomst sneller doorstromen en is de aanleg van een doorsteek van Bozenhoven naar de Nijverheidsweg niet meer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: