Gemeente Aalsmeer zet in op veilige jaarwisseling


Geplaatst op: 21 december 2011

Oud en nieuw wordt ieder jaar in de gemeente Aalsmeer groots gevierd. Om er ook dit jaar weer een mooi feest van te maken, heeft de gemeente samen met jongeren, politie, brandweer en stichting Cardanus duidelijke afspraken gemaakt en maatregelen getroffen.

Tijdens de nieuwjaarsnacht worden traditiegetrouw weer veel feesten georganiseerd in Aalsmeer. In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de gemeente echter geen bus meer beschikbaar stellen om jongeren te vervoeren van en naar discotheken. Wel zal dit jaar in samenwerking met jongerenwerkers een vreugdevuur worden gehouden op het Robend in Kudelstaart tussen 24.00 en 02.00 uur.

Vuurwerk
Vuurwerk hoort bij het feest van oud en nieuw, maar kan ook gevaarlijk zijn. Voor uw veiligheid, maar ook voor de veiligheid van omstanders geven we u een aantal tips:
Let op omstanders, meer dan de helft van de ongelukken gebeurt met omstanders;
Houd voldoende afstand en let op andere vuurpijlen;
Steek vuurwerk aan met een aansteeklont, nooit vanuit de hand;
Steek weigeraars nooit opnieuw aan;
Draag geen kunststof kleding of kleding met een capuchon;
Grote vuurpijlen lanceer je vanuit een pvc-buis die stevig in de grond staat;
Kleine vuurpijlen steek je af vanuit een met zand verzwaarde fles.
Het afsteken van legaal vuurwerk is toegestaan tussen 31 december 10:00 uur en 1 januari 02:00 uur. Het afsteken van illegaal vuurwerk is verboden. De politie treedt hier actief tegen op en deelt boetes uit.

Zelf vuurwerkafval opruimen
De gemeente vraagt extra aandacht voor vuurwerk dat niet is afgegaan. Ieder jaar zien we dat bijna de helft van de vuurwerkongelukken op Nieuwjaarsdag gebeuren. Vaak gaat het om jonge kinderen die zwerfvuurwerk van de straat halen en dit opnieuw afsteken, met alle gevolgen van dien. Wij vragen u daarom op 1 januari - en liever nog op oudejaarsnacht zelf - te zorgen voor vuurwerkvrije straten. Om het zelf opruimen van vuurwerkafval te vergemakkelijken worden gratis afvalzakken aangeboden bij aankoop van vuurwerk bij alle vuurwerkverkooppunten. Ook kunnen de zakken worden afgehaald op het gemeentehuis of bij de werf van De Meerlanden aan de Zwarteweg 77 A.

Vernielingen

Elk jaar worden met oud en nieuw gemeentelijke eigendommen vernield. Dit is onacceptabel en daarom vragen gemeente en politie u om vernielingen aan eigendommen altijd te melden. De gemeente treft zelf ook maatregelen. Dit jaar wordt een groot aantal prullenbakken afgesloten met vuurwerkkleppen en worden de ondergrondse containers voor het inzamelen van kunststof en de textielcontainers afgesloten. De bovengrondse kunststofcontainers worden verwijderd.

Huisvuil
Iedere bewoner is zelf verantwoordelijk voor de (brand)veiligheid in en om het huis. Wij raden u aan om de eigen (mini-)containers en brandbare materialen op uw eigen terrein te bewaren. Wij hopen er samen met u een geweldig feest van te maken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer zet in op veilige jaarwisseling

Oud en nieuw wordt ieder jaar in de gemeente Aalsmeer groots gevierd. Om er ook dit jaar weer een mooi feest van te maken, heeft de gemeente samen met jongeren, politie, brandweer en stichting Cardanus duidelijke afspraken gemaakt en maatregelen getroffen. Tijdens de nieuwjaarsnacht worden traditiegetrouw weer veel feesten georganiseerd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: